Vrijwilligers gevraagd Stichting Het Clarahofje

GOES - Stichting Het Clarahofje zoekt nieuwe vrijwilligers.

Eind september start een nieuwe basistraining voor nieuwe vrijwilligers van Stichting het Clarahofje. Belangstellenden kunnen zich voor uiteenlopende taken aanmelden. Zowel in de zorg als in de verdere organisatie van ons werk zijn mensen nodig. Ervaring is niet nodig. Betrokkenheid, inzet en een open houding is een goede basis.
Stichting Het Clarahofje zet vrijwilligers in ter ondersteuning van ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase en hun naasten. Dit gebeurt in het hospice in Goes, maar ook - via ClaraThuis - bij de mensen thuis. De vrijwilligers vormen een hecht team en zetten zich in met passie en plezier, want het werk geeft veel voldoening. Begeleiding en ondersteuning krijgen ze van de coördinator.

Zorg voor bewoners
In het hospice werken veel vrijwilligers in de zorg voor de bewoners. Zij dragen bij aan de huiselijke sfeer, verzorgen maaltijden en ontvangen bezoekers. Maar we hebben ook mensen nodig met andere talenten, om de organisatie goed te laten draaien. Op dit moment zoeken we naast zorgvrijwilligers ook gastvrouwen of -heren en mensen met groene vingers voor onze mooie tuin.
Bij ClaraThuis komen we bij ernstig zieke mensen thuis. Hier gaat het niet om de verzorging, daarvoor komt de professionele thuiszorg aan huis. Het gaat hier om het ontlasten van de mantelzorger, en de zieke gezelschap te houden, als er op dat moment geen naasten of vrienden kunnen zijn.
Alle nieuwe vrijwilligers krijgen eerst een basistraining van zeven dagdelen. Daarna worden ze op de werkplek ingewerkt. Spreekt dit je aan? Kijk voor meer informatie over dit werk op www.hospicehetclarahofje.nl of www.clarathuis.nl. Je kan ook bellen met de coördinator vrijwilligers: 0610956301 of mailen naar coordinatoren@stichtinghetclarahofje.nl. [l]