Zo gaat de nieuwe veersteiger eruit zien. ILLUSTRATIE GEMEENTE GOES
Zo gaat de nieuwe veersteiger eruit zien. ILLUSTRATIE GEMEENTE GOES Foto: Gemeente Goes

Wolphaartsdijk krijgt dan toch een nieuwe veersteiger

WOLPHAARTSDIJK - De gemeente laat deze winter een nieuwe veersteiger aanleggen bij Wolphaartsdijk. De gemeente Goes trekt bijna 450.000 euro uit voor de bouw.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het plan om iets aan de steiger te doen is een langgekoesterde wens van inwoners en ondernemers uit Wolphaartsdijk. In de zomermaanden maken fietstoeristen er volop gebruik van voor het pontje tussen Wolphaartsdijk en Kortgene. De huidige steiger is aan het einde van zijn levensduur. "We gaan hem opruimen en een nieuwe neerzetten”, zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes.

De nieuwe steiger wordt gebouwd op basis van het historische ontwerp, met een hoog en laag deel. Het onderste deel is voor passagiers van het pontje, op het bovenste hebben toeristen een mooi uitzicht over het water.

Goes heeft een subsidie van iets meer dan 70.000 euro ontvangen van de Europese Unie voor de nieuwbouw, maar betaalt de rest van het bedrag zelf. De totale kosten zijn 446.842 euro. Zodra het seizoen van de pontjes is afgelopen begint de sloop van het houten gevaarte. Daarna begint de bouw van de nieuwe steiger.

De veersteiger werd tot 1960 intensief gebruikt, maar verloor zijn oorspronkelijke functie in 1965 toen de Zandkreekdam werd aangelegd. Hij werd jarenlang niet gebruikt tot 1997, toen het pontje tussen Wolphaartsdijk en Kortgene ging varen.[l]