Café en melksalon Nieuw Goes. FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES
Café en melksalon Nieuw Goes. FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES Foto: Gemeentearchief Goes

Café en melksalon Nieuw Goes

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Een foto uit de periode tussen 1924 en 1932 die het gemeentearchief heeft ontvangen van John Jacobs. Afgebeeld is Café en Melksalon Nieuw Goes. In 1932 werd deze zaak verbouwd en uitgebreid met een nieuwe vleugel en ging het Hotel Café Restaurant Nieuw Goes heten. Het gebouw bestaat nog steeds als horecavoorziening, maar hoe heet het nu? En welke namen heeft dit bedrijf nog gehad? Wie kan wat ervaringen delen?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de facebookpagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal weer een Agrimarkt-waardebon met een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot.

Familieportret

De vorige foto was vermoedelijk een familieportret met Zuid-Bevelandse vrouwen en een soldaat, van wie we weten dat het J. op ’t Hof uit Rotterdam was, een oom van mevrouw Mesman. De foto zou uit de jaren ‘20 of ‘30 komen van de vorige eeuw. Jacqueline Baijens zegt dat de foto is gemaakt in de Eerste Wereldoorlog. “Op 31 augustus 1914 kondigde Nederland een algemene mobilisatie af. Alle soldaten moesten zich melden bij hun kazerne om de landsgrenzen te bewaken omdat de Eerste Wereldoorlog was begonnen. Vervolgens werden deze militairen ingekwartierd.”

Zij heeft zelf een foto van haar overgrootouders uit Ovezande uit die tijd.[l]