Bram van de comb. Hollestelle winnaar Pont St Max. FOTO CHRISTEL
Bram van de comb. Hollestelle winnaar Pont St Max. FOTO CHRISTEL Christel

Comb. Hollestelle en Francois Franse winnaars bij de Zeeuw

GOES - Door de slechte weersomstandigheden werden beide vluchten die gepland stonden op zaterdag uitgesteld naar zondag. Goede keuze want de buien waren soms best wel pittig op zaterdag, zondag dus stukken beter weer.

Om 07 u kon het startsein worden gegeven in het Franse Chateauroux, een 535 km tot in Goes, gelegen in midden Frankrijk. Winnaar hierop bij de Zeeuw werd Francois Franse die niet alleen de bloemen op eiste maar ook de plaatsen 2-4-6-7-8-10 ging naar François, 3 werd Noa Dominicus die er trouwens iedere dagfond goed bij zit en 9 was voor Jan Franse.

Pont. St. Max oud

Om 07.15 u het startschot gegeven voor de 260 km die de duiven moesten overbruggen tot aan Goes vanuit Pont. St. Max. Door het mooie weer en weinig wind konden de duiven toch een dikke 85 km p/u aanhouden wat de 2e get van de Comb. Hollestelle goed deed en zo de overwinning bracht naar het hok bij Bram in Goes-Noord en zodoende de trein van Wies de Witte voor bleef die zich weer nestelde deze week op de plaatsen 2-3-4-5-7-8-10 en er 15 van de 24 terug zag op de uitslag, 6 en 9 was voor Leo Goedegebure.

Pont st Max Jong

Winnaar dus ook hier François Franse die ook hier zijn stempel drukte op de verenigingsuitslag, het werd hier 1-2-3-4-7-9-10, 5 en 6 was voor Gerrit Jaccobusse en 8 Leo Goedegebure.

ZLU

Naast het reguliere programma wordt er door verschillende leden van onze vereniging deelgenomen aan de zogenaamde ZLU vluchten, dat zijn 7 vluchten die georganiseerd worden door Belgische inrichters en in Nederland behartigt worden door de ZLU (zuid Limburgse uni). Drie van onze leden zijn daar dit jaar tot nu toe al zeer succesvol op. Zo won Peter Oele de snelste van Zeeland op de vlucht Pau (960 km) dat was goed voor de 10e snelste van Nederland. Op de koninginnenvlucht, Barcelona (1135 km), won Wim Muller niet alleen de snelste van zeeland maar ook de 1e Nationaal. Een prestatie waar de meeste alleen maar van kunnen dromen. Vorig weekend wonnen Carlo en Cees Dominicus de 1e en 2e snelste van zeeland van de wedvlucht St. Vincent ( 952 km) wat goed was voor de 4e en 13 nationaal. Dat zijn prestaties van uitzonderlijke klasse die geleverd worden ook door een paar van onze leden van Pv. De Zeeuw.[l]