Margo Mulder, Piet en Ploon Hoogesteger-Cevaal. FOTO COBY WEIJERS
Margo Mulder, Piet en Ploon Hoogesteger-Cevaal. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

'Bootje is altijd blijven varen'

GOES - Piet en Ploon Hoogesteger-Cevaal uit Goes zijn al 65 jaar gelukkig samen. Burgemeester Margo Mulder heeft het briljanten echtpaar vrijdag gefeliciteerd. Zaterdag vierden de twee hun feest in het dorpsfeest in 's-Gravenpolder.

VAN ONZE REDACTIE

Piet is in 1932 geboren in Nisse, Ploon drie jaar later in Heenvliet. Ze leerden elkaar kennen tijdens een verjaardagsfeestje toen Ploon’s tweelingzus Pie verkering had met de broer van Piet. Ze zijn getrouwd in Wolphaartsdijk en daarna verhuisd naar Rilland. Daarna zijn ze nog een aantal keer verhuisd, onder meer naar de Hoekse Waard en Strijen. Sinds 2008 wonen ze in het Nassauhof in Goes.

Piet heeft jaren gewerkt in de landbouw en ging in 1965 aan de slag als opperman bij de gemeente Rotterdam. Hij ging in 1994 met vervroegd pensioen. Ploon is jarenlang huisvrouw en moeder geweest en heeft tijdelijk gewerkt als ouderenverzorger.

Kinderen

Ze hebben één zoon en drie dochters gekregen. Er zijn vier aangetrouwde kinderen bijgekomen, zes kleinkinderen en één achterkleindochter. Het echtpaar heeft hun zoon verloren toen hij vijftig jaar was. Ook in dit soort zware tijden vonden de twee veel steun bij elkaar. “Hun bootje heeft net zo goed in zwaar weer als in goed weer gevaren”, zegt één van de dochters.[l]