Dorpsraad 's-Heerenhoek wil inbreng bij herinrichting kavel slooppand

'S-HEERENHOEK - De dorpsraad van ’s-Heerenhoek heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Borsele aangegeven, dat men ideeën heeft voor de herinrichting van de kavel Molendijk 2. Op deze plaats staat momenteel nog een krotwoning, maar de gemeente heeft besloten dit pand te slopen en de kavel her in te richten.

De dorpsraad wil van deze locatie het kloppend hart van ’s-Heerenhoek maken, waarbij er enerzijds aandacht is voor sociale samenhang en anderzijds voor een aansprekende kunstzinnige invulling.

Bij sociale samenhang gaan de wensen uit naar een zogenaamde social sofa waar de inwoners van ’s-Heerenhoek elkaar kunnen ontmoeten. De dorpsraad stelt voor hierbij aan te sluiten bij de gemeentelijke plannen in het kader van het project ’50 jaar gemeente Borsele’, waarbij in het komend jubileumjaar een blijvende herinnering aan dit jubileumjaar in elk dorp zal worden geplaatst.

Bij een aansprekende kunstzinnige invulling wordt gedacht aan het aanbrengen van een muurschildering op één of beide muren van de vrijkomende panden in de vorm van een zogenaamde mural. Deze vorm van schilderkunst is reeds op meerdere plaatsen in Goes te bewonderen. Deze mural(s) zouden betrekking kunnen hebben op ‘historische’ personen uit de dorpsgemeenschap van ’s-Heerenhoek, zoals bijvoorbeeld Pier Huizen, ook bekend als Poezen Pier.

De dorpsraad geeft aan graag bereid te zijn tot nader overleg over een concrete invulling van het hart van het dorp.[l]