Jan en Neeltje Westdorp-Goedegebuure kregen loco-burgemeester Alssema op bezoek. FOTO JESSICA ROVERS
Jan en Neeltje Westdorp-Goedegebuure kregen loco-burgemeester Alssema op bezoek. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

'Goed voor elkaar zorgen'

GOES – Jan en Neeltje Westdorp-Goedegebuure vierden vorige week maandag dat zij elkaar 65 jaar geleden het ja-woord gaven. Naast familie kwam ook loco-burgemeester Derk Alssema van de gemeente Goes op bezoek om het echtpaar te feliciteren met hun briljanten huwelijk. Naast een bos bloemen ontvingen ze een attentie van de gemeente. Ook was er gebak met daarop de trouwfoto van het stel.

DOOR JESSICA ROVERS

"We vieren het rustig onder elkaar met de familie", vertelde Neeltje. Samen met Jan heeft zij drie kinderen, zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Allemaal wonen ze in Zeeland. Hij is geboren in Goes en zij in Kapelle. "We hebben elkaar op het sportveld leren kennen", vertelt het echtpaar. Jan was toen 23 en Neeltje 22 jaar. Voor allebei was het liefde op het eerste gezicht. "Dat is altijd zo gebleven", aldus Jan. "Ik heb haar daar gevonden en vond haar heel mooi. Voor mij is ze al die jaren niets veranderd, alleen is haar haar wat verbleekt."


Schuurtje
De trouwdag weet Neeltje zich nog goed te herinneren. Ook het huisje waar het kersverse echtpaar kwam te wonen kan Neeltje zich nog goed voor de geest halen. "We woonden eerst in een oud schuurtje naast de boerderij van tante Koos in Wemeldinge waar ik werkte. Toen we daar kwamen, stonden er overal werkspullen en een hoop grond in het midden van de kamer. We huurden het voor 2,50 gulden in de week. We hebben er drie jaar gewoond, maar er was veel ongedierte. Toen konden we een huis in Wemeldinge krijgen, dat net gebouwd was. We waren de eersten die er kwamen wonen. Later zijn we naar Goes verhuisd waar we altijd gebleven zijn. Het is hier nog steeds fantastisch."


Opnieuw getrouwd
Neeltje heeft tot haar 75e gewerkt in de huishouding en was altijd om half vier thuis voor de kinderen. "Mijn man was chauffeur en reed internationaal met de bus en heeft ook nog met mosselen gereden. Hij was veel weg van huis, dus we zijn elke keer opnieuw getrouwd."
Het paar is altijd veel op vakantie gegaan met de kinderen. Eerst naar Duitsland en toen vaak naar Oostenrijk. Vandaag de dag vermaken ze zich vooral met puzzelen, lezen en met de bingo in het wijkcentrum. "Ik ben 86 jaar en loop een beetje moeilijk, maar verder zijn mijn man en ik, die een halfjaar ouder is, in goede gezondheid. Ik vind het geweldig dat wij dit jubileum mogen beleven." Als het aan Jan ligt, gaan ze voor een 70-jarig jubileum. "Dat zou mooi zijn". Over de vraag wat het geheim is van een lang en gelukkig huwelijk zijn ze het unaniem met elkaar eens: "Je moet goed voor elkaar zorgen."[l]