´t Wachthuisje, Kees Wijker. FOTO SJAAK ALLEMEKINDERS
´t Wachthuisje, Kees Wijker. FOTO SJAAK ALLEMEKINDERS Sjaak Allemekinders

Dromerige bouwsels bij 'een Bunder Follies' in 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE - Elf kunstenaars en 3 scholen presenteren hun werk in de landschappelijke tuin en 30 kijkdooskunstenaars binnen in de Tent. Dit alles tijdens de najaartentoonstelling van een Bunder Kunst in ’s-Heer Arendskerke van 24 augustus tot en met 15 september. De tuin is vrij toegankelijk telkens van vrijdag tot en met zondag.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 25 augustus om 14.00u en wordt verricht door de gedeputeerde mevrouw Anita Pijpelink. Aansluitend is er een optreden van de jazzy quasi fanfare ‘Stmppt-N8’.

De inmiddels traditionele expositie van een Bunder Kunst heeft dit jaar ‘Follies’ als thema. ‘Follies’, schijnbaar nutteloze en bizarre bouwwerken, onconventioneel en nauwelijks geschikt als onderkomen. Een plek die mogelijk beschutting biedt, maar tegelijk nieuwsgierigheid en vragen oproept. Een plek ook waar dromen de kans krijgen om te groeien.

Tijdens de expositie wordt, naast de vaste collectie, het werk van de volgende kunstenaars gepresenteerd:

Monika Dahlberg en André Smits, Stijn Gertzen, Judy Hooymeyer, Vincent van Limbergen, Ramon de Nennie, Christian Pouwer, Bianca Runge, Hein Verwer, Jeroen van Westen en Kees Wijker.

Bijzonder is ook de presentatie van het scholenproject follies waarin 200 leerlingen van drie Goese middelbare scholen landschappen van hun droombouwwerken op schaal laten zien.

In De Tent presenteert een Bunder Kunst dit jaar het project ‘Kijkdozen’ waaraan 30 professionele- en amateur kunstenaars aan meewerken.

In alle vier weekenden van de expositie zijn bijzondere activiteiten gepland. Het volledige programma is te vinden op de website www.eenbunderkunst.nl

De ingang van een Bunder Kunst ligt aan de Panhoeveweg in ’s-Heer Arendskerke. [l]