Vrijwilligers helpen met administratie

's-GRAVENPOLDER - Inwoners van de gemeente Borsele die moeite hebben met het bijhouden van hun administratie kunnen hierbij hulp krijgen via het Vrijwilligershuis Borsele.

Bij het nieuwe project Vrijwillige Thuisadministratie begeleiden getrainde vrijwilligers Borselenaren bij het ordenen van hun administratie. De vrijwilligers komen bij de aanvragers thuis en brengen samen met hen de administratie op orde, vullen formulieren in of helpen met het aanvragen van een regeling.

Iedereen, ook bijvoorbeeld inwoners met financiƫle problemen, kunnen een beroep doen op de vrijwilligers. 'De reden kan bijvoorbeeld zijn dat de aanvrager moeite heeft om online formulieren in te vullen, geen overzicht heeft in zijn inkomsten en uitgaven of niet weet op welke regelingen hij recht heeft', legt de gemeente Borsele uit. 'De vrijwilligers helpen om het overzicht terug te krijgen. Dit doen zij altijd samen met de inwoners, zodat zij na het steuntje in de rug weer zelf aan de slag kunnen.

Aanmelden

Belangstellenden voor het project kunnen zich aanmelden bij Vrijwilligershuis Borsele via email: info@vrijwilligershuis.nl of tel. 0113-311999. [l]