FOTO HV ZEELAND
FOTO HV ZEELAND Foto: HVZeeland

Toedracht ongeval Deltaweg nog niet bekend

WILHELMINADORP - Bij een ernstige aanrijding met vier voertuigen op de Deltaweg (N256) bij Wilhelminadorp zijn donderdagmiddag zestien mensen gewond geraakt, onder wie enkele kinderen. De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk.

De hulpdiensten troffen donderdag rond 17.00 uur vier zwaar beschadigde voertuigen aan, met in ieder auto enkele gewonden. Een van de gewonden zat bekneld en er ontstond ook een brandje De politie verleende, samen met enkele burgers eerste hulp totdat er voldoende ambulancepersoneel aanwezig was, met onder andere een traumahelikopter, om alle gewonden zorg te verlenen. De weg werd afgezet en de brandweer bevrijdde het beknelde slachtoffer. Het brandje was ook snel geblust.

Bekeuringen
De zestien gewonden, onder wie enkele zwaargewond, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een gewond kind is met de traumaheli vervoerd.
De Deltaweg was urenlang afgesloten. De politie heeft tijdens het afzetten van de weg enkele kentekens opgeschreven van auto's waarin de bestuurder met hun telefoon, al filmend, voorbij kwamen rijden. Zij kunnen een bekeuring op de deurmat verwachten.
De politie houdt er rekening mee dat het onderzoek naar de toedracht van het ongeval nog weken duurt.[l]