Opkomst DOVO-VV GOES. FOTO RON AMPERSE
Opkomst DOVO-VV GOES. FOTO RON AMPERSE Ron Amperse

VV Goes wint eerste competitieduel tegen DOVO

GOES - Vorige week konden we u melden dat vv GOES zijn eerste wedstrijd in het KNVB bekertoernooi gewonnen had. Deze week kunnen we u melden dat de 1e competitiewedstrijd tegen DOVO in Veenendaal ook gewonnen werd.

VV GOES moest starten zonder Daniel Wissel, Sjoerd Verhulst, Brian Meulmeester en Sylvio Hage. De eerste 2 zijn nog geblesseerd en de laatste 2 waren geschorst. Vervanger van Brian Meulmeester was de van vv Krabbendijke overgekomen Lorenzo Hoekman. Na een uitstekend gekeepte wedstrijd gaf de doelman toe dat hij voor zijn primeur in de 3e divisie zaterdag toch wel spanning had.
De wedstrijd begon aftastend waarbij beide ploegen tot de 20e minuten gelijkwaardig aan elkaar waren. Daarna kwam vv GOES onder druk te staan. Het is dan lekker dat je in die fase op voorsprong kan komen. Een lange bal van Ruben Hollemans kwam bij Steve Schalkwijk terecht die in de 16m ten val werd gebracht met een penalty als gevolg. Steve schoot de pingel er zelf in (0-1). Enkele minuten laten kwam vv GOES op een 2-0 voorsprong door Mart de Kroo, Hij schot een verlengde lange bal van 25m in de linkerhoek en liet de keeper van DOVO kansloos.
Met 2-0 voorsprong de rust in gaan was natuurlijk wel erg lekker maar de wedstrijd was uiteraard nog niet gespeeld. Vlak na rust kwam DOVO op 2-1. De vrouwelijke grensrechter vlagde nog voor buitenspel maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Niet lang daarna was het wederom Steve Schalkwijk die via een lange bal in de 16m zone van DOVO kwam en wederom ten val werd gebracht. Een 2e penalty was het resultaat. Ook nu was het Steve zelf die achter de bal ging staan en de 3-1 binnen schoot. Uiteraard ging DOVO nu alles geven en kwamen zij in de 80e min door een kopbal op 3-2. Niks aan de hand zou je zeggen want met nog 10min op de klok moet je deze wedstrijd over de streep trekken. Het werd in de laatste 10min nog billenknijpen maar na ruim 95min speeltijd floot de scheidsrechter af.

Thuiswedstrijd
Wederom een stukje historie voor vv GOES. Nu de 1e wedstrijd in de 3e divisie zaterdag werd gewonnen. Uiteraard werd op de terugweg dit resultaat in de bus gevierd alsof we kampioen geworden waren (zie twitteraccount vv GOES).
Zaterdag 31 augustus om 18.00 uur spelen we onze 1e thuiswedstrijd van deze competitie op sportpark "Het Schenge". We spelen dan tegen Jong Almere City. Zij wonnen hun 1e wedstrijd met maar liefst 6-1 van ONS Sneek. [l]