Het winnend duifje op Peronne. FOTO CARLO
Het winnend duifje op Peronne. FOTO CARLO Carlo

Combinatie Franse winnaar Peronne bij Pv de Zeeuw

GOES - Waar vorige week nog door najaarsperikelen de vlucht met een dag vervroegd werd was het dit weekend weer hoog zomer en eigenlijk weer al te warm met de oosten wind om jonge duiven aan te leren.

Desalniettemin stond de tweede natourvlucht van het seizoen op het programma en wel vanuit het Franse plaatsje Peronne, zo een kleine 190 km in vogelvlucht naar Goes.

Vrijdagavond brachten 23 deelnemers 517 duiven bijeen voor deze wedstrijd. Zaterdagmorgen na het optrekken van de grondnevel kon er om 08.30 uur gelost worden en begonnen de duiven aan de terugreis vanuit de stad die aan de rivier de Somme ligt in het noorden van Frankrijk. Om 09.43 u viel bij de Comb. Franse de 1e getekende van de 30 ingemande jonge duiven op de klep wat goed was voor de 1e prijs bij de Zeeuw. Het concours duurde toch ruim een half uur eer dat de 130 prijzen verdiend waren toch een teken dat het zeker voor de onervaren jonge duiven nog een pittig vluchtje was.

De top 10: 1. Comb. Franse; 2-5. Comb Walhout/Koks; 3-6. Leo Goedegebure; 4. Wies de Witte; 6-8. Francois Franse; 9. Jan Hartman; 10. Johan v 't Westende.[l]