Bandje Speciaal is de hoofdact op het Stoppelfeest. FOTO BANDJE SPECIAAL
Bandje Speciaal is de hoofdact op het Stoppelfeest. FOTO BANDJE SPECIAAL Foto: Bandje Speciaal

'Stoppelfeest is leuk, omdat het simpel is'

GEERSDIJK– De zevende editie van het Stoppelfeest in Geersdijk vindt volgende week zaterdag (7 september) plaats. Naast optredens van Highway 58, Sixties Revolution, coverband No Point en DJ Patrick is er muziek van hoofdact Bandje Speciaal met medley's van liedjes van toen en nu.

DOOR JESSICA ROVERS

Op het Stoppelfeest is er bovendien een indianendorp met springkussens en schmink en kunnen bezoekers genieten van eten en drinken bij meerdere foodtrucks.

Highlights

Marian de Haze is met acht andere bestuursleden van Soos de Vaete verantwoordelijk voor de organisatie. Een van de highlights dit jaar is volgens haar een ludieke actie met een bh-slinger die het hele festivalterrein versiert. “Dit is een mooi voorbeeld van de insteek van het festival om met weinig middelen een stunt te verzinnen. Daarbij draait het om het neerzetten van een zo goed mogelijke sfeer. Nieuw dit jaar is dat er kaarten in de voorverkoop zijn. We groeien snel en omdat we het kleinschalige van het feest niet in gevaar willen brengen, hebben we er voor gekozen kaarten niet meer aan de deur te verkopen.”

Aardappelen

Het Stoppelfeest kent geen thema. “We willen de gemoedelijkheid van het festival waarborgen. We doen dit onder meer door een bezoekersstop. Wie had dat gedacht zeven jaar geleden? Net als ieder jaar willen we weer een feest neerzetten met een ‘Heersdiek-sfeertje’. Mensen die ons kennen, weten wat dat inhoudt.”

De locatie is dit keer wel anders dan voorgaande jaren. Het festivalterrein is te vinden op de kruising van de Stekeldijk en provinciale weg. “Op onze oude locatie groeien dit jaar aardappelen in plaats van tarwe, dus moesten we voor een andere locatie kiezen.” Het festival trekt vooral mensen uit Noord-Beveland, maar er komen ook mensen uit andere delen van Zeeland en daarbuiten. “Het Stoppelfeest is leuk, omdat het simpel is”, legt De Haze uit. “We proberen bezoekers elke keer weer te verrassen met een andere aankleding.”

De toekomst van het evenement ziet er volgens De Haze rooskleurig uit. “We hopen het feest zoals het nu is te behouden. Het moet een festival zijn dat staat. We hebben zo’n zestig vrijwilligers, de meesten komen van het eiland. Geersdijk is klein, maar staat groot op de kaart en dat blijft hopelijk zo.”

Jubileum

Volgend jaar bestaat Soos de Vaete 45 jaar. “Dat is niet niks en dat gaan we zeker vieren, dus wellicht hebben we dan twee feesten op Geersdijk. Een feest ter ere van het jubileum in juli en het Stoppelfeest op zijn vertrouwde oude stek.”[l]