Creatieve bijeenkomsten SMWO voor mantelzorgers

GOES - Mantelzorg betekent langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch ziek of hulpbehoevend persoon. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een vriend of kennis.

Als mantelzorger kiest u er niet voor om te gaan zorgen. Het overkomt u, omdat u een emotionele band heeft met de persoon heeft met de persoon waarvoor u zorgt. Mantelzorg kan allerlei vormen van zorg omvatten zoals praktische steun, verzorging, verpleging, begeleiding of emotionele steun. Maar wat betekent deze zorg nu voor u? Waar haalt u uw energie vandaan? Hoe staat u in het leven? Wat zou helpen om de mantelzorgtaak te kunnen blijven doen?
SMWO organiseert 4 creatieve bijeenkomsten voor mantelzorgers 'Mijn leven in Beeld'. U kunt op een ontspannen en laagdrempelige wijze vorm uw verhaal kwijt en lotgenoten ontmoeten. Er wordt gewerkt met creatieve werkvormen zoals schilderen, tekenen, klei, collages maken. Het gaat daarbij niet om mooi, goed of kunstzinnig maar wat heeft mijn werkstuk mij te vertellen en wat heb ik nodig om als mantelzorger verder te kunnen gaan?

Thema
Thema’s van de bijeenkomsten zijn: Wie ben ik? Hoe sta ik in het leven? Wat is mijn gewenste situatie? Wat heb ik daarbij nodig?
De bijeenkomsten zijn op 7 en 21 oktober en op 4 en 18 november 2019 van 13.0 uur tot 16.00 uur (indien u zich aanmeldt, wordt van u verwacht dat u aan alle vier de bijeenkomsten deelneemt).
Locatie is Het Westhof, Evertsenstraat 15, 4461 XN Goes. Deelname is gratis. Er kunnen 8 deelnemers meedoen.
Aanmelden kan uiterlijk donderdag 5 september 2019 bij: SMWO Monique Copper, m.copper@smwo.nl, 06-23329017; www.mantelzorgpuntgoes.nl [l]