Poolse annex Plukviering in Kwadendamme

KWADENDAMME - Caritas Kwadendamme bedacht ruim 15 jaar geleden dat het goed zou zijn, de Poolse werknemers die tijdens de fruitpluk in zo grote getale in onze regio werkzaam zijn, een gebaar van welkom te bieden. Het is inmiddels een traditie geworden. Hoewel de taal lastig blijft, vindt er in de kerk ware ontmoeting plaats.


Bijzonder fijn is de terugkerende medewerking van AB Werkt Zuid Nederland. Zij maken het ons mogelijk op zondag 15 september wederom een speciale eucharistieviering te organiseren. Tijdens deze viering worden de teksten zoveel mogelijk in de Poolse taal gesproken. Het zangkoor zingt de vaste gezangen in het Gregoriaans. Prachtig zal het Czarna Madonna klinken. Voorganger is pastor Buijssen. Na afloop is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie en natuurlijk, hoe kan het anders, de bekende appeltaart.
Aan ondernemers die Poolse gasten in dienst hebben wordt verzocht bekendheid te geven aan dit speciale moment van ontmoeting. Indien u dat wenst is een uitnodiging in Poolse taal verkrijgbaar via het parochiehuis van Kwadendamme.
h.bonifacius@hetnet.nl.
De viering begint om 11.00 uur. [l]