Vaandel van de kerk. FOTO AD SCHENK
Vaandel van de kerk. FOTO AD SCHENK Ad Schenk

RK-kerk Ovezande ook een plek van plezier

OVEZANDE - Het weekend van 14 en 15 september is de 33e keer dat Open Monumentendag wordt georganiseerd. Het thema is: Plekken van Plezier. Het gaat in op de feestelijke en artistieke kant van het leven door de eeuwen heen.

De Ovezandse katholieke kerk bestaat dit jaar 160 jaar. In die lange periode zijn er vele feestelijkheden gevierd. Te denken valt onder andere aan de feestelijke processies, het zilveren priesterjubileum van pastoor Van de Ven in 1949 en van pastoor Franse in 1953, het binnenhalen van nieuwe pastoors, de priesterwijdingen, de befaamde koorfeesten, de bijzondere vieringen met Pasen, Kerst, 40 uren gebed, aanbiddingsfeest, patronesfeest, en de actieweekenden georganiseerd door de werkgroep ‘Samen Sterk voor de Kerk’. Nog afgezien van de prachtige beelden en attributen die hiervan getuigen.
Reden genoeg om als katholieke kerk in Ovezande ook mee te doen met het open monumentenweekend.

De RK-kerk (Hoofdstraat 60 in Ovezande) is voor bezichtiging open op zaterdag 14 september van 13.00 tot 17.00 uur. Er zullen passende attributen worden tentoongesteld. Om 14.00 uur en om 15.30 uur zijn er rondleidingen van drie kwartier met tekst en uitleg over het thema in relatie met de kerk.[l]