Middelkampers scoren in Brabantse klassieker

GOES - Zondag 9 september geen rondje rond de kerk of op wielerbaan. Maar een heuse klassieker van dorp naar dorp. Compleet met tourkaravaan, politiebegeleiding en motards die live verslag gaven van het wedstrijdverloop, werden de renners losgelaten richting de finish onderaan “De Bavelse Berg”.

De jongste renners van Middelkamp startten in Ulvenhout en reden 9,4 km. Jens Dekkers belande net naast het podium op een knappe 4e plaats. Tiemen Trompetter en Fleur Paaimans werden op een 9e en 17e plaats geklasseerd. Vanuit Chaam reed Sven Wisse de 15 km naar Breda. Bij de eerste “Bergsprint” een klim bovenop een viaduct over de A58 pakte bij de punten voor de bolletjestrui. Aan de meet werd het sprint a deux met de NL Kampioen kwam hij een banddikte tekort voor de winst. Een mooie 2e plaats voor Sven.
In Cat 4 reden Sam Mullaert en Megan Arens eveneens 15 km vanuit Chaam. Megan sprintte naar de bergprijs op het viaduct. In de lange sprint bij de finish pakte Sam de hoofdprijs door als eerste jongen aan te komen. Vlak achter 3 snelle dames waar Megan beslag legde op het brons. Nick Wisse zat samen met Dennis Polfliet de hele wedstrijd voorin, bij de 20 km wedstrijd voor Cat 5. Nick sprinte in de grote groep naar een 6e plaats Dennis werd knap 9e. Teun Paaimans haalde helaas de finish niet.
In Cat 6 het goed bevriende viertal, Renzo Moretti, Senna Remijn, Thijs Teuns en Phillip van de Kieboom. In een grote groep waar allen goed voorin meereden werd het een ware massasprint, en werd er gestreden om de ereplaatsen. Renzo en Senna pakten een 2e een 3e plaats. Thijs werd een fractie later als 8e geklasseerd. En binnen dezelfde seconde werd Phillip 17e.
In Cat 7 werd Mees de Vos 14e, Storm Klaasse 21e en Firn Arens 30e. Mirko de Jonghe moest helaas een DNF laten noteren. [l]