Start gespreksgroep 'Omgaan met spanningsklachten voor vrouwen'

GOES - In oktober start Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) met een gespreksgroep 'Omgaan met Spanningsklachten'. Deze gespreksgroep is bedoeld voor vrouwen die last hebben van spanning en stress. Problemen, op wat voor gebied dan ook, kunnen lichamelijke klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, maagpijn of pijn in de nek, schouders of rug. Laat spanningsklachten uw leven niet beheersen.

In deze gespreksgroep ervaart u hoe u om kunt gaan met deze klachten en hoe u zelf invloed kunt hebben op het verminderen van de klachten. Tijdens de bijeenkomsten van deze gespreksgroep leert u dat het mogelijk is om zelf de situatie te beïnvloeden en te werken aan verandering. Deelnemers herkennen vaak elkaars situaties en klachten, waardoor ervaring en steun uitgewisseld kan worden. Ontspanningsoefeningen zijn een onderdeel van de bijeenkomsten. U hoeft hiervoor niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben.

Deze training is een reeks van 8 bijeenkomsten en start op 21 oktober. De bijeenkomsten voor deze training vinden plaats bij SMWO ('s Heer Elsdorpweg 12) in Goes en duren van 13:30 tot 15:30 uur.

Aanmelden of informatie opvragen over deze training is mogelijk via cursussen@smwo.nl of 0113 277111. Er zijn geen kosten aan verbonden.

SMWO levert diensten op het gebied van maatschappelijk werk, cliëntondersteuning, welzijn, sport en bewegen. SMWO staat voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen. [l]