Vlnr: Dani Vos, Mats Boender en Floortje Goedhart bij de skeelerbaan in Antwerpen (Wilrijk). FOTO ANNE-MARIE MOL
Vlnr: Dani Vos, Mats Boender en Floortje Goedhart bij de skeelerbaan in Antwerpen (Wilrijk). FOTO ANNE-MARIE MOL Anne-Marie Mol

Dani Vos wint zilver in de Vlaamse skeelercompetitie

GOES - Afgelopen zaterdag werd in Wilrijk (Antwerpen) met de prachtige nazomerse temperatuur van 25 graden de finale verreden van de Vlaamse skeelercompetitie, de zogenaamde 'Frans Claes' Cup. Vanuit Zeeland was er slechts een beperkt aantal deelnemers, allen van Schaats- en Skeelerclub De Poel (die deze maand haar 90 jarig bestaan viert!). Maar alle Zeeuwen wisten zich in dit jubileumjaar wel op het podium te rijden.

Dani Vos uit Serooskerke beleefde bij de Jongens Minimen zijn debuut op de 80 meter skeelerbaan midden in Antwerpen op het Berkenveldplein. Hij had niet zijn beste start in de eerste manche maar wist in de race behoorlijk wat meters goed te maken. Ook in de tweede manche reed hij met mooie bochten behoorlijk door wat hem een derde plaats in de daguitslag opleverde. Over de gehele competitie gezien mocht Dani zelfs nog een trede hoger op het podium en werd hij tweede achter Maarten Lamberts uit Zemst en voor Matteo Deceuninck uit Brugge. Met twee medailles én een geldprijs had Dani een topdag.

Mats Boender uit Vlissingen (Jongens Scholieren) heeft al vaker op het Berkenveldplein gereden en schoot als een kanonskogel weg bij het startsignaal. Door een stuurfout in de laatste bocht moest hij in de eerste manche nog een rijder voor zich dulden maar in de tweede manche over meer ronden hield Mats het gat zeer professioneel dicht en won de race. De dagzege was dan ook voor Mats die echter in de competitie, vanwege een gemiste wedstrijd genoegen moest nemen met een bronzen plak achter Arthur Mouillard uit Mechelen en Jori Coppens uit Houtem.

Ook Floortje Goedhart uit Kapelle had in beide manches een razendsnelle start. Zij veroverde bij de Dames Cadetten zowel in beide manches als over de gehele competitie het brons achter Mie Alaerts uit Heverlee en Caroline Le Lièvre die op haar thuisbaan van de ModernSkaters reed en uit Antwerpen komt. Floortje was dan ook zeer tevreden met de bronzen plak en daarbij € 15,- prijzengeld.

Schaatsen

Het wedstrijdseizoen van de skeeleraars is hiermee helaas weer voorbij maar alle skeeleraars staan al weer te trappelen om over een paar weken weer het ijs op te mogen! Heb jij ook zin om te gaan schaatsen? Op zaterdagmorgen schaatsen de jeugdleden van SSC de Poel in Breda. We carpoolen vanuit verschillende plaatsen in Zeeland. Op die zaterdagmorgen schaatsen alle leeftijden tegelijk, vanaf een jaar of 7 tot 70+ in groepen die ingedeeld worden naar leeftijd (vooral bij jeugd) en niveau onder leiding van gediplomeerde trainers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Facebook, SSC de Poel-Jeugdteam of mailen naar jeugd@sscdepoel.nl[l]