Een van de DJ's in de dop vertoont zijn kunsten terwijl zijn medecursisten luisteren. FOTO JESSICA ROVERS
Een van de DJ's in de dop vertoont zijn kunsten terwijl zijn medecursisten luisteren. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

'Op het oog verlegen kids gaan helemaal los'

GOES – De jonge cursisten van de DJ-school van DJ Sandstorm alias Sander Verhaar hebben donderdag als afsluiting een concert voor familie en vrienden gegeven in Podium 't Beest. Zij lieten horen wat ze in twaalf weken hebben geleerd.

DOOR JESSICA ROVERS

De DJ-school is vorig jaar van start gegaan en kan inmiddels rekenen op heel wat belangstelling. In oktober starten nieuwe cursussen. Sander Verhaar zegt dat ook volwassenen zich aanmelden. “In eerste instantie is de DJ-school opgericht om meer jongeren aan 't Beest te verbinden.” Directeur Anita Berrevoets van Podium ‘t Beest beaamt dit. “Al voor de verbouwing waren we hier mee bezig. We wilden meer doen aan educatie. Het idee voor een DJ-school ontstond al een jaar of zes geleden. De Jeugdtheaterschool Zeeland was er al en een DJ-school zou een mooie aanvulling zijn, zo vonden we. Sander liep zelf ook al een tijdje met dit idee rond.”

Starten

Verhaar begon vorig jaar met een groep kinderen van negen tot twaalf jaar. In de winter kwam daar een groep voor volwassenen bij. “Er kwamen steeds meer verzoeken voor een cursus voor oudere kinderen. We maakten daarom ook een groep voor kinderen van negen tot zestien jaar en in de winter kwam de derde groep erbij”, vertelt Verhaar. “Je hebt eigenlijk niets nodig om te starten, zoals apparatuur of voorkennis. Sommigen die graag willen optreden schaffen wel hun eigen apparatuur, aan maar de meesten willen gewoon iets met muziek gaan doen. Het is leuk om ze te zien groeien. Het belangrijkste is dat ze lol hebben.”

Dynamiek

Volgens Berrevoets is het fascinerend om te zien hoe op het eerste oog verlegen kinderen achter een draaitafel helemaal losgaan. “Dat is zo mooi om te zien”, zegt ze. “Voor mij persoonlijk is het mooi dat ik mijn passie kan delen”, stelt Verhaar. “Ik draai al meer dan 25 jaar en vind het waardevol dat ik nu iets kan doorgeven. Het is een heel andere dynamiek dan op het podium, maar ik vind lesgeven ook heel tof. Muziek draaien die je zelf heel cool vindt en die delen met anderen die het ook gaaf vinden is ontzettend tof. Die interactie en het creëren van een bepaalde sfeer geeft echt een kick.” Verhaar denkt dat een cursus muziek produceren een logisch vervolg is op de DJ-school. “Dat is wel iets heel anders dan wat we nu doen, maar als de vraag hiernaar groeit, is dat iets wat ik in de toekomst zou willen aanbieden.”

Meer informatie over de DJ-school is te vinden op www.tbeest.nl.[l]