Afbeelding
B.J. van Hoeckel

CJBM de kampioen van de Zeeuwse kampioenschappen

GOES - Op zondag 22 september werden in Goes de Zeeuwse Kampioenschappen gespeeld. Le Bastion was gastheer. Le Bastion had 7 koppels die de strijd aangingen tegen de 16 koppels van Club Jeu de Boules Middelburg.

Al vele jaren is de omgang van deze twee boulesclubs zeer amicaal en gewaagd aan elkaar. Aan sportiviteit dus geen gebrek, maar dat nam niet weg dat men streed voor elk punt. Onder veel zon en gezelligheid kwam uiteindelijk ook een einde aan deze jaarlijkse ontmoeting en kon men de eindscores bekend maken.

A-Toernooi: Als 1e eindigde Ada Wouters samen met Hans Kole. Dit duo versloeg met 13-8 het koppel van Theo de Roover en Leen van der Waal. De 3e prijs ging naar Fabian Moes, die samen speelde met Piet Maartense. De “Troost” in dit A-Toernooi werd gewonnen door Annet en Bert Kuiper, die hun clubgenoten Ceetan Wootan en Arjen van Noppen versloegen.

B-Toernooi: De 1e plaats werd veroverd door het team van Le Bastion: Martien Willemsen en Bud Ashman. De 2e plaats ging weer naar een team van CJBM: Henny Wijs met Ton van Kaam. De 3e plaats werd ingenomen door het team Peter van der Heijden met Gaika Läser, ook van CJBM.

Club Jeu de Boules Middelburg ging op deze dag van de Zeeuwse Kampioenschappen naar huis met 8 prijzen plus de Kampioensbeker en nog eens 3 extra prijzen. Le Bastion sleepte ook nog eens 4 prijzen binnen. Al met al een onvergetelijke dag en al weer uitkijkend naar de Zeeuwse Kampioenschappen van 2020. [l]