Afbeelding

Mosselfeest wederom groot succes

GOES - Het jaarlijkse Mosselfeest van Rotaryclub Goes-Reimerswaal trok zaterdag 21 september een recordaantal bezoekers. Rond de 450 gasten en sponsoren uit binnen- en buitenland bezochten het zonovergoten evenement. Daarmee brachten zij een aanzienlijk bedrag in het laatje voor een drietal goede doelen: hospice Het Clarahofje in Goes, orkest De Zeeuwse Muzikanten uit Middelburg en het Zeeuws Jeugdorkest.

De beide muziekgroepen tekenden grotendeels voor de muzikale omlijsting van het evenement. Het Mosselfeest vond traditiegetrouw plaats aan de haven van Yerseke, in een grote feesttent op het terrein van de Nederlandse Mosselveiling. Op het programma stonden ook twee vaartochten op de Oosterschelde, verzorgd door de YE 30.

Met man en macht zetten de leden van Rotaryclub Goes-Reimerswaal zich de afgelopen maanden in voor de organisatie van het Mosselfeest. Op de dag zelf waren ongeveer veertig personen actief met onder meer koken, tappen en serveren. Zij werden daarbij ondersteund door een tiental scouts. Door diverse bedrijven geschonken oesters, garnalen, kreeften, wijn, bier en overige hapjes en drankjes vonden grif aftrek. De opbrengst van deze verkoop kwam volledig ten bate van de eerdergenoemde goede doelen. Aan het eind van de middag deden de gasten zich tegoed aan liefst 450 kilo ter plekke bereide mosselen, geserveerd met friet. Ook deze producten kwamen op tafel dankzij een aantal gulle gevers. Tot besluit van de festiviteiten kon aan de vertegenwoordigers van hospice Het Clarahofje een cheque ter waarde van 2500 euro worden aangeboden. Orkest De Zeeuwse Muzikanten en het Zeeuws Jeugdorkest werden beide verblijd met 1250 euro. [l]