Ensemble Klezmajeur.
Ensemble Klezmajeur. Foto:

AGENDA

Woensdag 2 oktober

Bingo

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

De Wijkvereniging Goes Oost houdt op woensdag 2 oktober een bingo In Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12 te Goes. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur.

Donderdag 3 oktober

Start leesclub Frans

18:30 | Bibliotheek

In de Bibliotheek Goes is op donderdagavond 3 oktober een informatiebijeenkomst voor mensen die graag Franstalige boeken lezen en het leuk vinden om deze met andere liefhebbers in het Frans te bespreken. Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne Franstalige literatuur. Daaruit worden jaarlijks 6 à 7 boeken gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie: www.senia.nl. Aanmelden mag, hoeft niet, via e-mail andre.schoonderbeek@senia.nl.

Veste Verlicht 'Goud'

19:00 |

Inspiratie is de Gouden Eeuw, die nu overal in Nederland herdacht wordt. Ook in Goes. De pandjes met trapgevels in de binnenstad herinneren eraan. Objecten in het museum. En wist je dat er in Goes iemand was die een échte Rembrandt in huis had, rechtstreeks gekocht van de grote schilder? Dit jaar is het trouwens ook precies 100 jaar geleden dat Leonard Springer het parkontwerp voor de Oostwal maakte, daarom verlichten we elke boom! www.vesteverlicht.nl

Vrijdag 4 oktober

Kleding/speelgoedbeurs

18:30 | Herberg de Griffioen

Winter kinderkleding- en speelgoedbeurs op vrijdag 4 oktober van 18.30-20.30 uur in Herberg de Griffioen in Wolphaartsdijk. Op maat gesorteerde kinderkleding, schoenen, speelgoed, boeken. Heeft U vragen of wilt U een nummer om in te leveren? Colinda Westerweel colindaw@zeelandnet.nl of 0113-582266

Kaartenkring Zeeland

19:00 |

Vrijdag 4 oktober komt kaartenkring Zeeland samen in de Goede Verwachting burg. Vermetstraat 2 Lewedorp. De verzamelaars zijn op zoek naar de meest uiteenlopende onderwerpen op ansichtkaarten zoals steden/dorpen in Zeeuws-Vlaanderen, Schouwen en Duiveland, Walcheren, Bevelanden, Vlissingen, Heinkenszand, Kortgene en Goes. Maar ook schepen, veerponten, klederdrachten en molens zijn in trek.

Zaterdag 5 oktober

Rommelmarkt

9:00 | Julianaplein

5 oktober is het weer rommelmarkt in Kortgene, van 9.00 tot 16.00 uur. Bereikbaar via Julianaplein. Als altijd voor de instandhouding van de Nicolaaskerk. Voor informatie: 06-14736725.

Dansavond OVA

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Zaterdag 5 oktober organiseert OntspanningsVereniging 'Amicitia' (OVA) een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven', Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ. Johan verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur.

Zondag 6 oktober

Klezmermuziek en Jiddische volksliedjes

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Zondag 6 oktober om 14.30 uur verzorgt het ensemble Klezmajeur een boeiend programma met Klezmermuziek en Jiddische volksliedjes in 't Kerkje van Ellesdiek. Het ensemble Klezmajeur brengt hun programma "Klez la Vie" dat staat voor "Feest Allen". Klezmajeur bestaat uit vier personen: Cora vanden Berg (viool en zang), Erwin Engelsma (klarinet en zang), Heleen 't Hart (accordeon), Onno van Hagen (contrabas). Reserveren kan via reserveer@ellesdiek nl of telefonisch 0113-612681.

Maandag 7 oktober

Open Huis Hospice Het Clarahofje

19:00 | Het Clarahofje

Het volgende Open Huis van Hospice Het Clarahofje vindt plaats op maandag 7 oktober van 19.00-21.00 uur. Interesse? Kom dan langs aan 's-Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Woensdag 9 oktober

Openbare ledenbijeenkomst

19:45 | Leger des Heils

Woensdag 9 oktober organiseert de ChristenUnie Zuid-Beveland een openbare ledenbijeenkomst in het gebouw van het Leger des Heils, Ravelijn de Groene Jager 72 te Goes. Inloop 19:45u, aanvang 20:00u. Hans van Vliet, voorganger aldaar, zal een inleiding verzorgen over het thema 'Schuldhulpverlening' waarna we met elkaar over dit thema in gesprek zullen gaan.

Met liefhebbers in het Frans boeken bespreken.