Wethouder André van der Reedst aan tafel met bewoners in Goes-West. FOTO COBY WEIJERS
Wethouder André van der Reedst aan tafel met bewoners in Goes-West. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Goes wil iedereen welkom heten

GOES - Wethouder André van der Reest van de gemeente Goes is vrijdag aangeschoven bij een diner in wijkgebouw De Westkant. Het etentje vond plaats in de Week tegen Eenzaamheid. Het was één van de activiteiten in het kader van de week waarin ontmoeting en verbinding centraal staan.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het tegengaan van eenzaamheid is één van de speerpunten van het college van burgemeester en wethouders in Goes. Ze heeft er elk jaar 50.000 euro voor uitgetrokken. In dat kader is de gemeente aangehaakt bij het landelijke programma ‘Een tegen eenzaamheid’ waarmee de overheid eenzaamheid eerder wil signaleren en doorbreken. Tal van partijen slaan daarvoor hun handen ineen.

Vorige week is bovendien het project ‘Welkom in de buurt’ voorzichtig van start gegaan. Hiermee wil Goes zorgen dat ouderen, alleenstaanden, asielzoekers, ex-gedetineerden en statushouders geïsoleerd raken als ze ergens komen wonen. Hoe het project vorm krijgt, gaat de gemeente de komende maanden uitzoeken. Wellicht gaat iemand van de gemeente langs bij nieuwkomers, maar het kan ook zijn dat vrijwilligers, wijkverenigingen of ondernemers een rol krijgen. “Er zijn heel veel ideeën”, aldus Van der Reest.[l]