Cross seizoen begint met Stelleplascross

HEINKENSZAND - Net als vorig jaar begint het cross seizoen dit jaar met de Stelleplascross op het gelijknamige recreatieterrein in Heinkenszand. Deze cross vindt plaats op zaterdag 26 oktober een week voor de eerste competitiecross in Hulst. Dit is een goede mogelijkheid voor de crossers om zich op te warmen.

Met 6 km een mooie afstand om te wennen aan de onverharde ondergrond, bochten, klimmetjes en tempowisselingen. Vanwege veranderingen rond de plas hebben we dit jaar weer een afwisselend parcours, zoals dat in de beginjaren was: schelpenpaden, grasstroken, een deel van de mountainbikeroute en een paar klimmetjes. Elke ronde is ongeveer 1500 meter. Er moeten dus 4 ronden worden afgelegd bij de zogenaamde Azencross. Deze staat open voor iedereen vanaf 14 jaar.

In tegenstelling tot vorige edities is er geen speciale jeugdcross. Als organisatie moet je soms inspelen op de interesse van de hardlopers. Of in dit geval weinig interesse. Bij de laatste JARO wedstrijden was de belangstelling voor de jeugdlopen met name van de atletiekclubs erg gering. In Kapelle werden de jeugdlopen nog gered door de plaatselijke jeugd. In Wemeldinge waren er slechts 13 hardlopertjes t/m 13 jaar. Dat betekent niet dat de jeugd op de Stelleplas geen cross kan lopen.

Promotiecross
Dit jaar opteren we weer voor een zogenaamde Promotiecross. Een paar geleden hebben we dat bij de JARO crossen ook al eens gedaan. Aan deze Promotiecross over 1 ronde of te wel ongeveer 1500 meter kan iedereen meedoen. Alle jeugd, maar ook alle hardlopers die 6 km te ver vinden, maar toch graag willen crossen. Dat er dan misschien specialisten van de middenafstand aan de start komen, neem ik op de koop toe.

Voor alle deelnemers is er een medaille en voor de beste 3 vrouwen en mannen in beide wedstrijden zijn er ereprijzen. De deelname is gratis en na afloop is er nog een verloting op startnummer met mooie prijzen. Inschrijven t/m 25 oktober via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, afstand, geboortedatum, club of woonplaats. [l]