Gemeente Borsele bouwt tien nieuwe bruggen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele vervangt de komende maanden tien bruggen voor fietsers en voetgangers.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De bruggen zijn dertig jaar oud en aan vervanging toe. De twee bruggen in de Steenloperstraat in Heinkenszand zijn uit voorzorg al afgesloten, omdat het wegdek in slechte staat is. Bij regen zijn de bruggen erg glad. Aangezien het binnenkort ‘s nachts kan gaan vriezen levert dit extra gevaar voor inwoners op.

De houten bruggen in de gemeente maken plaats voor overspanningen van composiet, een materiaal dat kunststof versterkt waarmee de levensduur wordt verlengd.

De werkzaamheden beginnen in november.

Na de twee bruggen in de Steenloperstraat is de rest aan de beurt. Er komen ook vijf nieuwe bruggen in het dorpsbos in Borssele en nieuwe exemplaren op de groensingel rond de Colenhoek in ‘s-Heer Abtskerke, in de Kapelaan Koningstraat in ‘s-Heerenhoek en aan de Slabbekoornsedijk in ‘s-Gravenpolder.

In maart volgend jaar moeten alle kunstwerken zijn vernieuwd. Voor de renovatie van meerdere werken in de openbare ruimte heeft Borsele eind vorig jaar 440.000 euro vrijgemaakt. Ze heeft het geld gehaald uit de algemene reserve en de reserve Sloerand.

Daarnaast zet de gemeente voortaan elk jaar 30.000 euro opzij voor onderhoud. Zo’n voorziening was er tot nu toe niet, net als een beheerplan ontbrak.[l]