Filmavond Amnesty International

GOES - Filmavond Amnesty International 31 oktober 19.00 uur in de Doopsgezinde kerk, Goes. Deze filmavond wordt georganiseerd door de Doopsgezinden en Vrijzinnige Protestanten te Goes met medewerking van de werkgroep Goes van A.I. Plaats: Doopsgezinde kerk, Westwal 41, Goes.

De film Wadja was indertijd de winnaar van de Publieksprijs van het Rotterdams filmfestival. De eigengereide Wadjda uit Riyad zet alles op alles voor een groene fiets. Jongens mogen toch ook fietsen? Waarom zij dan niet? Wadjda (10) woont met haar ouders in een buitenwijk van Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Ondanks haar conservatieve omgeving is Wadjda een speels kind dat regelmatig grenzen opzoekt.
Haifaa Al-Mansour, die gezien wordt als de eerste vrouwelijke filmmaker uit Saoedi-Arabië, vertelt een intiem verhaal over een meisje met grote dromen. Wadjda staat voor vele meisjes en vrouwen uit Saoedi-Arabië. Het drama biedt een inkijk in een anders gesloten gemeenschap, met universele, herkenbare thema’s als hoop, lef en doorzettingsvermogen.
Een paar weken terug was Saoedi-Arabië in het nieuws. Nu de verkoop van olie stagneert, wil men het toerisme stimuleren. Maar toeristen lopen wel tegen beperkende wetten en regels aan. Vrouwen hebben niet dezelfde rechten als mannen.

Deze avond is mw. Lenny Tiber van de werkgroep Goes van Amnesty International aanwezig. Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld om mee te doen aan één of meer actuele Amnesty acties.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via pastoraatvvp@outlook.com. Bent u niet in de gelegenheid om zich aan te melden, dan bent u toch van harte welkom. Een bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld.[l]