Rens Schets in actie bij een wedstrijd van de Heren Senioren. FOTO MIRIAM WASTERVAL Foto: Miriam Wasterval

Winst voor Heren 1, Dames en Heren 2 van EZRC Oemoemenoe

VLISSINGEN - Afgelopen weekend was een bijzonder weekend voor EZRC Oemoemenoe. Geheel onverwachts overleed een zeer gewaardeerd lid van de club, Rens Schets. Alle teams hielden voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte. De winst van alle teams werd opgedragen aan Rens.

Rens was meer dan 35 jaar betrokken bij de club. Niet alleen als speler maar ook als vrijwilliger. Zo stond hij jaren achter de bar, hielp met de organisatie van allerlei activiteiten, werd bestuurslid en later voorzitter van de club. Onder zijn bezielende leiding werd het nieuwe clubhuis op sportpark de Sprong gebouwd. In 2016 werd Rens voor zijn inzet voor de club benoemd tot lid van verdienste.

De laatste jaren was Rens vooral actief als scheidsrechter bij alle teams. Zelden deed men tevergeefs een beroep op hem. Rens overleed dinsdag 8 oktober.

Gespeelde wedstrijden

De Heren senioren 1 speelden hun eerste wedstrijd in de trophy poule. De coach van de Heren sprak het team vooraf aan de wedstrijd toe met de volgende woorden; “Vandaag spelen we voor Rens. Elke keer wanneer je valt dan kijk je naar je rouwband aan je pols. Je legt je hand op je Oemoemenoe embleem en je staat op. Rens is niet meer onder ons. Rens staat niet meer op. Voor Rens sta je op en je speelt voor hem".
En dat deden ze. Meteen aan het begin van de wedstrijd wist Oumar een mooie break te maken, hij zette 2 spelers op het verkeerde been en wist zo dicht bij de try line te komen. Peter de Lange leverde support, en na 18 seconden speeltijd was daar de eerste try. Joey Luitwieler benutte de conversie. Kort daarop wist Deniel van der Waal een opening in de verdediging te vinden. Een rush van 60 meter en met 4 man support was daar de tweede try. Oemoemenoe zat in een goed ritme en bij rust stond de ploeg voor met 14-27.

In de tweede helft kreeg Waterland een penalty toegewezen, 17-27. Waterland speelde een goede wedstrijd maar Oemoemenoe was super gemotiveerd en had het betere van het spel. De scrums verliepen uitstekend waardoor de ploeg veel balwinst wist te behouden. Er werden een aantal penalty's toegekend, welke goed werden benut waardoor de ploeg op een ruime voorsprong kwam te staan. Waterland wist nog een try te scoren maar haalde de achterstand niet meer in. Eindstand 24-40.

De dames en de heren senioren 1 speelden zondag hun wedstrijd thuis op Sportpark de Sprong. De dames moesten in de eerste 10 minuten even in het ritme komen maar daarna waren de dames niet meer te stoppen. Er werd goed samen gespeeld en gedurende het verloop van de wedstrijd werd er steeds beter getackeld en verliepen de rucks ook steeds beter. Het goede samenspel leverde al in de eerste helft een flink aantal punten op. In de tweede helft wist Delft 1x door de verdediging heen te breken. Gedurende de rest van de tweede helft kwam Delft er niet meer aan te pas en scoorden de dames nog een flink aantal tries. Ook de dames droegen de winst, op aan Rens. Eindstand 92-5

Het tweede Heren team speelde ook tegen Delft. Delft wist goed tegenstand te bieden maar kon niet voorkomen dat Oemoemenoe al in de eerste helft flink op voorsprong kwam te staan. Er werden ook bij de Heren een flink aantal tries gescoord. Eindstand 86-0.

De cubs en de Junioren wisten helaas geen winst mee naar huis te nemen. Ook de jeugd stond stil bij het overlijden van Rens en hielden voor aanvang van de wedstrijd 1 minuut stilte.