expositie in Gallerymaritime
expositie in Gallerymaritime Foto: Francose van Re

Agenda

Expositie in Gallerymaritime

12:00 | Gallery Maritime

De maritieme kunst van Françoise van Ré en Wim Lafère. De verbeelding van Francoise toont de passie die zij heeft voor havengebieden, plaatsen waar schepen aanmeren en (meestal) mannen aan het werk zijn. Wim Lafére kent de dynamiek van het varen, het langdurig verblijven op een schip en het uitkijken over de wijde horizon. Hij heeft en duidelijk verschil in schildertechniek en dat maakt wat beiden laten zien van de maritieme wereld zo interessant. Het is wat deze gezamenlijke expositie zo boeiend maakt. De expositie in Colijnsplaat is van 7 september t/m 31 oktober, Voorstraat 45, dagelijks 12.00-17.00 en/of op afspraak (ook voor groepen). Info: 06 22591452 www.gallerymaritime.nl

Woensdag 23 oktober

Themabijeenkomst FNV senioren Midden Zeeland

13:00 | FNV Vakbondshuis

FNV senioren Midden Zeeland houdt op woensdag 23 oktober in het vakbondshuis te Goes een themabijeenkomst over het volgende onderwerp: ''Wanneer thuiswonen niet meer gaat'', verzorgt door Zorggroep Ter Weel. De bijeenkomst begint om 13:00 uur en duurt met pauze tot ongeveer 16:00 uur. Er zal een presentatie worden gegeven door twee maatschappelijk werkers van Zorggroep Ter Weel over het hierboven genoemde onderwerp. Er komen verschillende thema's aan bod. U krijgt o.a. een korte introductie over Zorggroep Ter Weel, waar zij als organisatie voor staan en wat zij voor u kunnen betekenen in de periode voorafgaand aan een verhuizing naar een verzorgingshuis of verpleeghuis.

Trekkermuseum geopend

13:30 | Trekkermuseum

Van woensdag 16 oktober t/m zondag 20 oktober en van woensdag 23 oktober t/m zondag 27 oktober van 13.30 tot 16.30 uur is het Trekkermuseum aan de Koedijk 2 te 's Gravenpolder open. U kunt deze dagen nog genieten van de prachtige collectie oldtimer tractoren. Ook de collectie klederdrachtpoppen kunt u in het Trekkermuseum bezichtigen. Zie ook: www.trekkermuseum-otmmz.nl of https://www.facebook.com/Otmmz/

Peuter-Kleuter-Gym SV Nieuwdorp

15:45 | Verenigingsgebouw Ammekore

Ben jij 2 tot 4 jaar of zit jij in groep 1 of 2? Lijkt het jou leuk om ook dit seizoen weer te komen gymmen? Dan ben je vanaf 23 oktober iedere woensdagmiddag vanaf 15.45-16.45 uur welkom in het verenigingsgebouw “Ammekore”, te Nieuwdorp. Anja Brandt uit de Schippersweg is bereid om de gymles te komen verzorgen. Het gymseizoen is gekoppeld aan de opening van de speeltuin De Vluchtheuvel en duurt dus tot +/- 15 april 2020. Hebben papa of mama nog vragen? Dan mogen ze bellen met onderstaande telefoonnummers: Anja Brandt 06-24438936; Jaya Gijssen 06-40409283; Peter de Vos 06-53574172.

Bijeenkomst over verslaving

19:45 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Het Vrijwilligershuis Borsele, Emergis en Zeeuwse Gronden organiseren woensdag 23 oktober een informatiebijeenkomst over verslaving. Tijdens deze bijeenkomst vertellen een spreker en een ervaringsdeskundige over verslaving. Bezoekers kunnen vragen stellen. De bijeenkomst vindt plaats in het dorpshuis Ons Dorpsleven in 's-Gravenpolder. De avond begint om 19.45 uur. Aanmelden kan via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl.

Vrijdag 25 oktober

Herdenkingsbijeenkomst oorlogsslachtoffers

10:30 | Maartenskerk

Vrijdag 25 oktober zal de jaarlijkse herdenking plaatsvinden van de oorlogsslachtoffers uit 's-Gravenpolder. Om 10.30 uur is er een bijeenkomst in de Maartenskerk (Bosseweide 1). Daar zijn de burgemeester en ook de kinderen uit groep 7 en 8 van de drie basisscholen uit het dorp bij aanwezig. Gerard Verkuijl, directeur van de Beatrixschool in Goes en kinderboekenschrijver, zal een verhaal vertellen over de Slag om de Schelde. Na de bijeenkomst gaan we lopend naar de begraafplaats. Daar zullen kransen gelegd worden bij het oorlogsmonument. Daarna volgt een defilé langs het monument, waarbij iedereen een bloem (zelf meenemen) neer kan leggen.

Zangavond

19:30 | Elimkerk

Vrijdag 25 oktober zangavond in de Elimkerk in 's-Gravenpolder. Aanvang: 19.30 uur. Het fluitensemble Sensitivo speelt enkele muziekstukken en de gemengde koren van Borsssele en 's-Gravenpolder laten diverse liederen horen. De collecte tijdens de samenzang is voor Stichting Mefiboseth in India. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Opening en sluiting door ouderling Van Luik. Toegang gratis.

Oost & West - Vespers

20:00 | Blasiuskerk

Liturgische muziek uit de Russisch Orthodoxe en de Rooms-Katholieke traditie: Sergei Rachmaninov - Vespers door het Middelburgs Kamerkoor en Gregoriaans door de Schola Cantorum 'St. Caecilia' Heinkenszand. De Vespers van Sergej Rachmaninov (1873-1943), ook wel bekend als het Avondgebed, geldt als een hoogtepunt van de Russisch orthodoxe koortraditie. Het Middelburgs Kamerkoor voert tien delen in de Engelstalige versie van dit veelstemmige werk uit. Dit wordt uitgevoerd door de Schola Cantorum 'Sint Caecilia' uit Heinkenszand. Vrijdag 25 oktober, aanvang, 20.00 uur. St. Blasiuskerk, Kerkdreef 4, Heinkenszand. Toegang is gratis. Achteraf kunnen de bezoekers hun waardering laten blijken tijdens de collecte.

Zaterdag 26 oktober

Najaars snuffel-/rommelmarkt Ovezande

9:00 | Dorpshuis Trefpunt

Op zaterdag 26 oktober organiseren wij weer een gezellige najaars snuffel-/rommelmarkt in Dorpshuis Trefpunt in Ovezande. De snuffel-/rommelmarkt is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen er is veel variatie in aanbod en wie weet wat voor u. De markt is gratis te bezoeken van 9:00 tot 12:00 uur. Wilt u zelf uw spullen verkopen, dan kunt u een tafel huren, stuur dan een e-mail naar ovezande@zeelandnet.nl.

Crea Groep

9:30 | De Ontmoeting

Zaterdag 26 oktober houdt de Crea groep van de PKN gemeente 's-Gravenpolder-Baarland hun jaarlijkse verkoopmorgen voor diverse aanschaffingen in de Ontmoeting te 's Gravenpolder. Kom tussen 9.30 en 13.00 uur naar de Ontmoeting, 's-Gravenstraat 1 te 's Gravenpolder.

Rommelmarkt

10:00 | Wijkcentrum Jan Ligthart

In Wijkcentrum Jan Ligthart, aan de Bergweg 12 te Goes, is er op zaterdag 26 oktober een rommelmarkt van 10.00 tot 15.00 uur.

Bingo bij de Zonnebloem

13:30 | Heer Hendrikhuis

De Zonnebloem houdt op zaterdag 26 oktober haar populaire herfstbingo in het Heer Hendrikhuis te 's Heer Hendrikskinderen. Vanaf 13.30 uur zijn de deelnemers van harte welkom. De afsluiting van de middag is omstreeks 17.00 uur. Telefonische opgave kan bij de volgende personen: Bep de Pan tel. 223241 en Corrie Flikweert 581684.

Rommelmarkt

10:00 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Op zaterdag 26 oktober organiseert de Wijkvereniging Goes Oost een rommelmarkt in Wijkcentrum Jan Ligthart aan de Bergweg 12 te Goes. Er zijn nog tafels te huur, voor info: email:ingemieras@hotmail.com/ telnr 0113-223160.

Bingo

19:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

De Wijkvereniging Goes Oost houdt op zaterdag 26 oktober een bingo in Wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12 te Goes. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

Zondag 27 oktober

Zanguurtje Westerkerk

19:30 | Westerkerk

Zondagavond 27 oktober wordt in de Westerkerk in Goes een ‘zanguurtje’ gehouden. Zingt u graag en houdt u van gezelligheid? Dan bent u van harte welkom! Fijn met elkaar liederen zingen uit o.a. het repertoire van Johannes de Heer. Inloop vrij. de koffie staat voor u klaar vanaf 19.30 uur (zingen rond 20.00 uur). Wilt u graag liederen opgeven? Dat kan op: info@westerkerkgoes.nl. Thema: Schuilplaats & Toevlucht.

StoryTrail stadswandeling

14:00 |

Zondag 27 oktober om 14.00 uur neemt verteller Johannes van theatergezelschap Stadsavonturen u mee naar het roemruchte verleden van de stad. Wie met Johannes door de geschiedenis van Goes wandelt, loopt bijzondere personages tegen het lijf. Kijvende viswijven bijvoorbeeld, die altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Jan Katoen, de sluwe boef die wist te ontsnappen uit zijn donkere kerker onder het stadhuis. En natuurlijk Frans Naerebout, de legendarische mensenredder die in Goes ligt begraven. Dwalend door de eeuwenoude straten tovert Johannes het ene na het andere sterke verhaal uit zijn hoge hoed. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling-goes

Maandag 28 oktober

Alzheimercafé

19:30 | Zorgcentrum Randhof

Op maandag 28 oktober organiseert de werkgroep Alzheimercafé De bevelanden in Zorgcentrum Randhof weer een Alzheimercafé. Tamara Nordin, ergotherapeute, geeft een presentatie over de mogelijkheden in de thuissituatie. Welke hulpmiddelen zijn er en hoe is een ergotherapeute in te zetten in de thuissituatie.Toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom. Het programma start om 19.30 uur en wordt afgesloten om 21.30 uur. Locatie: Zorgcentrum Randhof, 's Heer Elsdorpweg 18. 4461 WL Goes

Woensdag 30 oktober

Inloopmoment Goes Oost

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Het inloopmoment in Goes-Oost van SMWO Welzijn, de wijkagent en de wijkbeheerder van de RWS Goes is elke twee weken te vinden in het Wijkcentrum Jan Ligthart aan de Bergweg 12 in Goes. Iedereen is op woensdag 30 oktober van 13.30 en 15.30 uur van harte welkom. In de wijk kunnen bewoners meer voor elkaar betekenen, er voor elkaar zijn en samen dingen oppakken. Kleine dingen kunnen echt een groot verschil maken voor fijn wonen in de buurt. Wat zou jij kunnen doen? Welk talent en idee heb jij? Waar kun je terecht met jouw vraag als je niet precies weet hoe je het wilt en kunt aanpakken? Of heb je behoefte aan een praatje, kom dan eens binnenlopen voor een kopje koffie of thee bij het inloopmoment. Voor informatie kunt u terecht bij SMWO Monique Copper, m.copper@smwo.nl, 06-23329017.[l]

Oorlogsmonument
Storytail stadswandeling