Cowes Week in Aquarel. FOTO RONNY MOORTGAT
Cowes Week in Aquarel. FOTO RONNY MOORTGAT Ronny Moortgat

Expositie in Colijnsplaat 'De wind is waaauw!'

COLIJNSPLAAT - Ronny Moortgat exposeert in Gallerymaritime Colijnsplaat: ‘De wind is waaauw!’

Ronny Moortgat, hij is wereldwijd de meest gewaardeerd van de vijftien Vlaamse Zeeschilders. Hij verbeeldt in aquarel, acryl en olieverf acties en beleving van de vroegste vaargeschiedenis tot, zoals in zijn komende expositie, het ultramoderne wedstrijdzeilen. Hij weet in zijn expressie het detail te pakken. Zijn passie is de maritieme wereld. “De toeschouwer meenemen in de sfeer van een regatta waarin zeilers de strijd aangaan met de zee, de golven en de wind. Dat is mijn bedoeling. Of ik daar in slaag weet ik nooit zeker, maar ik probeer wel voortdurend de zee beter te begrijpen. Daarom werk ik zoveel mogelijk in de buurt van- of op het water om zodoende het gedrag van de zee in alle facetten te bevatten. Het blijft een voortdurende uitdaging om de zee als natuurelement in al zijn grilligheid zo goed mogelijk weer te geven”.

In deze expositie brengt Ronny ‘de wedstrijdzeilers in actie’. Het is de passie en de manier waarop zeilteams met elkaar de strijd aangaan. Op hun gezichten en in hun houding is de spanning af te lezen. We zien de krachtenmeting van materialen en menskracht die met en tegen elkaar in de onvoorspelbare zeegolven en windbewegingen kansen zien en pakken om als eerste te finishen. Ronny Moortgat geniet internationale erkenning in de UK en USA. Voor zijn bijdrage aan de International Maritime Exhibit, ontving hij voor de tweede keer op rij de ‘Maritime Heritage Award’ van Mystic Seaport Maritime Museum Connecticut USA.

Expositie De wind is waaauw! 2 november t/m 31 december. Op 2 november tussen 15.00 en 17.00 uur wordt, in aanwezigheid van de kunstenaar, de expositie geopend met een hapje en drankje.

De Maritieme leestafel

Nu het dagelijkse leven in Noord-Beveland weer zijn gewone ritme heeft, is elke woensdag volop gelegenheid om in de galerie door de maritieme boeken te bladeren én over zeilervaringen te praten onder het genot van een kopje koffie.

Dagelijks geopend van 12.00-17.00 (ook afspraak voor groepen).www.gallerymaritime.nl T.0622591452 info@gallerymaritime.nl Voorstraat 45, Colijnsplaat. Parkeren en entree gratis.[l]