Oranje Fonds kent € 10.000 toe aan centrum 4SD van SMWO

GOES - Het Oranje Fonds heeft een bedrag van € 10.000,- toegekend aan het centrum 4SD van Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). De aanvraag hiervoor werd in mei ingediend. Met dit bedrag heeft het Oranje Fonds een belangrijke bijdrage geleverd aan het centrum. Van het bedrag is eind augustus een nieuwe vloer in het centrum gelegd.

Centrum 4SD is gevestigd in de wijk Malta in Zierikzee. Het centrum was van oorsprong een jongerencentrum. Vanuit de wijk hebben diverse bewonersgroepen aangegeven graag gebruik te willen maken van de verschillende ruimtes die er in het gebouw zijn. Helaas waren de ruimtes niet allemaal geschikt voor gebruik. Door het opknappen van deze ruimtes is nu een multifunctionele ruimte gecreëerd welke te benutten is voor activiteiten voor inwoners van de wijk Malta. Aansluitend bij de doelstelling van SMWO; kwetsbare inwoners in een wijk met elkaar verbinden door middel van ontmoeting en ontspanning. De doelgroep van centrum 4SD bestaat uit alle volwassenen uit de wijk Malta, maar SMWO richt zich vooral op de meest kwetsbare groepen zoals ouderen, statushouders en mensen met een beperking, naast de jongeren waar SMWO zich nu al op richt. Kortom; een mooi bedrag waar SMWO een goede besteding aan heeft kunnen geven!

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. [l]