De Partij voor Goes wil dat iedereen contant kan blijven betalen in de Regiotaxi Oosterschelde. FOTO RIJNHOUT MEDIA
De Partij voor Goes wil dat iedereen contant kan blijven betalen in de Regiotaxi Oosterschelde. FOTO RIJNHOUT MEDIA Foto: Rijnhout Media

'Zorg dat mensen contant kunnen blijven betalen'

GOES - De Partij voor Goes (PvG) wil dat gebruikers van de Regiotaxi Oosterschelde ook na 1 januari 2020 contant kunnen betalen voor hun ritjes.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De organisatie wil dat gebruikers gaan werken met een digitale portemonnee, die is gekoppeld aan hun vervoerspas. Daarop moet voldoende saldo staan. Opwaarderen kan online.

Stan Meulblok denkt dat niet alle gebruikers van de regiotaxi zoveel digitale kennis hebben om dit zelf te kunnen en het dus aan derden moeten vragen. “Zij zijn extra kwetsbaar voor misbruik van bank - en inloggegevens”, aldus Meulblok in zijn vragen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes.

Hij wijst op het kabinet dat heeft gezegd dat mensen contant moeten kunnen blijven betalen. “Is het college hiervan op de hoogte?”

Gemeenschappelijk

Hij wil dat het gemeentebestuur zich er sterk voor maakt dat contant betalen ook na 1 januari mogelijk is. De Regiotaxi Oosterschelde valt onder GR De Bevelanden. De gemeenschappelijke regeling heeft gezegd dat ze de digitale portemonnee een veilige en makkelijke manier van betalen vindt en dat het de chauffeurs veel tijd scheelt. Er is een aantal bijeenkomsten geweest waarin gebruikers zijn bijgepraat over het koppelen van de digitale portemonnee aan een betaalrekening. Ook is er een nummer voor vragen: 0113-745050.[l]