Vuurstokers Fort Ellewoutsdijk. FOTO NATASCHA HUISSON
Vuurstokers Fort Ellewoutsdijk. FOTO NATASCHA HUISSON Natascha Huisson

Scoutinggroepen gemeente Borsele bundelen krachten

BORSELE - Tijdens de activiteiten die afgelopen weekend plaats vonden in het kader van de herdenking van 75 jaar slag om de schelde, hebben Scouting Heinkenszand en Scoutinggroep De Voortrappers uit ’s-Gravenpolder gezamenlijk allerlei hand en span diensten verleent.

Vanaf de nacht van 25 op 26 oktober werden er in de dorpen, Borssele, Ellewoutsdijk, Hoedekenskerke en Baarland 24 uur vuren gebrand langs de Westerschelde. Zaterdag overdag waren in alle dorpen ook verschillende activiteiten. De beide scouting groepen hebben in ploegen de dorpen ondersteund waar nodig. Ze hebben zowel vuren aangehouden als ook geholpen bij het begeleiden van kinderen bij het broodjes bakken ed. Ook was er ruimte voor wat eigen scouting inbreng en hebben ze kinderen o.a. kennis laten maken met het kompas. In de avond hebben vier scouts het vuur op symbolische wijze aangeboden bij het concert van Euterpe in De Stenge.

Zowel Scouting Heinkenszand als Scoutinggroep de Voortrappers vonden het waardevol om hun bijdrage te kunnen leveren aan de herdenking van deze historische gebeurtenis.[l]