Folkband Windbroke geeft een concert op zaterdag 2 november in de Katse kerk.
Folkband Windbroke geeft een concert op zaterdag 2 november in de Katse kerk. Foto:

AGENDA

Expositie in Gallerymaritime

12:00 | Gallery Maritime

De maritieme kunst van Françoise van Ré en Wim Lafère. De verbeelding van Francoise toont de passie die zij heeft voor havengebieden, plaatsen waar schepen aanmeren en (meestal) mannen aan het werk zijn. Haar kleurenpalet is zacht en kleurrijk. Wim Lafére kent de dynamiek van het varen, het langdurig verblijven op een schip en het uitkijken over de wijde horizon. Hij heeft en duidelijk verschil in schildertechniek en dat maakt wat beiden laten zien van de maritieme wereld zo interessant. Het is wat deze gezamenlijke expositie zo boeiend maakt. Zilte Luchten toont wat we zelden, van dichtbij, zien van de maritieme wereld. Het is de werkzaamheid en de harde realiteit van de visserijwereld en scheepvaartwereld die deze tentoonstelling dichtbij brengt. De expositie in Colijnsplaat is van 7 september t/m 31 oktober, Voorstraat 45, dagelijks 12.00-17.00 en/of op afspraak (ook voor groepen). Info: 06 22591452 www.gallerymaritime.nl.

Woensdag 30 oktober

Inloopmoment Goes Oost

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Het inloopmoment in Goes-Oost van SMWO Welzijn, de wijkagent en de wijkbeheerder van de RWS Goes is elke twee weken te vinden in het Wijkcentrum Jan Ligthart aan de Bergweg 12 in Goes. Iedereen is op woensdagmiddag 30 oktober van 13.30 uur en 15.30 uur van harte welkom. In de wijk kunnen bewoners meer voor elkaar betekenen, er voor elkaar zijn en samen dingen oppakken. Kleine dingen kunnen echt een groot verschil maken voor fijn wonen in de buurt. Wat zou jij kunnen doen? Welk talent en idee heb jij? Waar kun je terecht met jouw vraag als je niet precies weet hoe je het wilt en kunt aanpakken? Of heb je behoefte aan een praatje, kom dan eens binnenlopen voor een kopje koffie of thee bij het inloopmoment. Voor informatie kunt u terecht bij SMWO Monique Copper, m.copper@smwo.nl, 06-23329017.

Donderdag 31 oktober

Bingomiddag

14:00 | wijkcentrum de Spinne

Op donderdag 31 oktober organiseert de wijkvereniging Stichting Buurtwerk Goese polder weer haar maandelijkse bingomiddag U bent van harte welkom in Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7 in de Goese polder. De bingo begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. In de pauze is er voor u weer koffie of thee met iets lekkers.

Hervorming

19:30 | Geerteskerk

Op donderdag 31 oktober hoopt mannenkoor De Lofzang uit Goes haar traditionele hervormingsavond te houden in de Geerteskerk te Kloetinge. Aanvang 19.30 uur, toegang is gratis. Pieter Heykoop hoopt deze avond achter het orgel plaats te nemen. Dhr. J. Otte hoopt een overdenking te houden over 'De Bijbelse boodschap in ónze taal'. Er zal een collecte gehouden worden ten bate van evangelisatie en praktische hulpverlening in India door de Living Bread Foundation.

Zaterdag 2 november

Rommelmarkt

9:00 | Julianaplein

Op 2 en 16 november zijn er weer de Kortgeense rommelmarkten tbv het onderhoud van de Nicolaaskerk. Deze zijn bereikbaar via het Julianaplein en zijn geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Door de steeds nieuwe aanvoer zijn er weer veel boeken, snuisterijen, speelgoed, kleding te koop. Maar ook de meubelhal staat vol mooie bedden, tafels, kasten enz. Voor informatie: 06-14736725.

Keltische muziek in de Katse Kerk

20:00 | Katse kerk

Je zou het misschien niet verwachten, maar de provincie Zeeland brengt ook op folk gebied mooie dingen voort! Een goed voorbeeld daarvan is de Keltische folkband Windbroke. Dit vierkoppige ensemble van “mannen-van-een-zekere-leeftijd” speelt al jaren traditionele muziek uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen. Muziek dus uit Schotland, Ierland, Bretagne, en soms zelfs uit Portugal of Spanje. Zaterdag 2 november verzorgt de band een avondvullend concert in de Katse Kerk (Kerkstraat 3, 4485 AL Kats). Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten zijn te reserveren/kopen via de website: www.windbroke.nl. Natuurlijk kunnen kaarten ook voor aanvang aan de deur worden gekocht.

Dansavond

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Zaterdag 2 november organiseert OntspanningsVereniging 'Amicitia' (OVA) weer een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven' Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ. Nico verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom, aanvang 20.00 uur.

Popkoor Flashback

20:00 | De Stenge

Op 2 november zingt en danst Popkoor Flashback uit Goes de pannen van het dak in Heinkenszand! Het thema is 'Going to the Movies'. U waant zich in een heuse bioscoopsfeer. Flashback zingt filmmuziek en wordt daarbij begeleidt door live muziek. Aansluitend is er een leuke afterparty: eenieders voetjes kunnen dan van de vloer! Kom naar de Stenge, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De show begint om 20.00 uur. Tickets zijn te koop aan de kassa en in de voorverkoop (kinderen t/m 12 jaar gereduceerd). Bestellen kan via e-mail: ticketspopkoorflashback@gmail.com.

Zondag 3 november

Muzikaal combi-programma

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Zondagmiddag 3 november om 14.30 uur brengen Peter Slager (BLØF) en Douwe Eisenga (componist/pianist) een muzikaal combi-programma. De combinatie van Peter Slager en Douwe Eisinga lijkt op het eerste gezicht wellicht een vreemde, maar beiden maken deel uit van het Middelburgse muzikanten- en kunstenaarscollectief Herbergen, waarmee ze op ongezette tijden ook optreden. In het kerkje van Ellesdiek zullen beiden vooral werk uit hun eigen repertoire spelen. Het programma is mogelijk gemaakt in samenwerking met de Culturele Raad Borsele.

Maandag 4 november

Cursus werken in de Cloud

18:30 | Bibliotheek

Altijd al willen weten hoe werken in de Cloud werkt? Ontdek het tijdens de cursus op maandag 4 november in Bibliotheek Heinkenszand. Een praktische inleiding voor iedereen die meer wil weten over cloud-applicaties. De cursus vindt plaats in Bibliotheek Heinkenszand aan het Stengeplein 1 van 18.30-21.00 uur. Meld je aan via onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl.

Inloopmorgen

10:00 | Geerteshuis

Maandag 4 november is er weer een inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge e.o. Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom in het Geerteshuis aan de Jachthuisstraat in Kloetinge.

Woensdag 6 november

Seniorenmirreg

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

In samenwerking met Seniorenraad Borsele organiseert 't Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) op woensdag 6 november een gezellige seniorenmirreg. Smartlappenkoor Vanlieverlee uit Bergen op Zoom verzorgt het muzikale deel. Ondersteund door accordeon's brengen zij op een enthousiaste manier een breed repertoire van bekende liedjes. Jo Koeman vertelt op zijn eigen wijze enkele mooi verhalen. In de pauze uiteraard de gebruikelijke verloting. De aanvang is 14.30 uur. Reserveren is gewenst: reserveer@ellesdiek.nl of 0113-612681

Mooie Vangst.