AGENDA

Woensdag 6 november

Seniorenmirreg

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

In samenwerking met Seniorenraad Borsele organiseert 't Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) op woensdag 6 november een gezellige seniorenmirreg. Smartlappenkoor Vanlieverlee uit Bergen op Zoom verzorgt het muzikale deel. Ondersteund door accordeon's brengen zij op een enthousiaste manier een breed repertoire van bekende liedjes. Jo Koeman vertelt op zijn eigen wijze enkele mooi verhalen. In de pauze uiteraard de gebruikelijke verloting. De aanvang is 14.30 uur. Reserveren is gewenst: reserveer@ellesdiek.nl of 0113-612681.

Donderdag 7 november

Open huis Clarahofje

13:00 | Het Clarahofje

Het volgende Open Huis van Hospice Het Clarahofje vindt plaats op donderdagmiddag 7 november van 13.00-15.00 uur. Belangstelling? Nieuwsgierig? Interesse? Kom dan langs aan 's-Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes. Iedereen is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vrijdag 8 november

Expositie

15:00 | Woonplaza BinnenUit

Tentoonstelling van moderne schilderijen van Carmen Milhous-Arendt en abstracte fotografie van Wim van den Berge bij BinnenUit te Heinkenszand. Opening op 8 november om 15.00 uur U bent van harte welkom. De tentoonstelling duurt nog tot 31 december en is geopend op winkeluren.

Vogelbeurs

19:30 | Heer Hendrikhuis

Vrijdagavond 8 november om 19.30 uur opent de bijzondere vogeltentoonstelling van De Vogelvrienden Goes in het Heer Hendrikhuis voor het publiek met een keur aan kanaries, parkieten en tropen. Zaterdagmorgen 9 november is het tentoonstelling en vogelbeurs geopend van 10.00 tot 11.30 uur. Er is de gelegenheid om kooi- en volièrevogels te ruilen, te kopen en te verkopen, zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van de N.B.v.V. , zie hun website: beurzen & regels voor het houden van een vogelmarkt. Gezonde vogels in schone t.t. kooien met voldoende drinkwater en voer. Ook zijn er voeders en andere benodigdheden verkrijgbaar. Ringen voor de 3e ronde 2020 kunnen besteld worden, er zijn naaldbanden, vogelmokken en de kalender 2020 verkrijgbaar. Onder de entreebewijzen worden prijzen verloot.

Zaterdag 9 november

Herfstklanken uit de bohemen

20:00 | Maartenskerk

Op zaterdag 9 november brengt het ensemble la Chapelle Sauvage uit Gent een concert in Maartenskerk te Baarland met Tsjechische kleuren. Jawel het zijn dezelfden die vorig jaar de prachtige Goldbergvariaties ten gehore brachten. Dit jaar stukken van Dvorak, terzetto, Suk en Stamnitz. Het concert begint om 20.00 uur, entree is met gratis koffie/thee in de pauze. Voor info zie www.baarland.com of vermijn@kpnmail.nl.

Zondag 10 november

Braziliaanse klanken en beeldende kunst

16:00 | Atelier Galerie Kats

Swingende samba’s, ontroerende ballades en aanstekelijke bossa’s, in een atelier vol met beeldende kunst! Op zondag 10 november om 16.00 uur geven Vita Pagie en Jaime Nanoha een concert in Atelier Galerie Kats, galerie en atelier van Lenny van Broekhoven. Adres: Dorpsstraat 16, 4485 AH Kats. Er is dan werk te zien van Lenny, schilderijen en Onno de Graaf, monoprints. Het concert is vrij toegankelijk, na afloop wordt gevraagd om een donatie naar waarde. Graag vooraf aanmelden via info@jaimevita.com. Meer informatie: www.jaimevita.com en www.galariekats.nl.

Hubertus en een Hubke

11:00 | H. Bonifaciuskerk

Zondag 10 november staan we stil bij de waarde van de natuur, onze omgeving en daarmee alles wat groeit en bloeit. De aandacht tijdens de Hubertusviering gaat vooral uit naar onze schepping, het evenwicht daarin voor de natuur en voor onszelf. De blazers van het Eerste Zeeuwsch Jachthoornkorps zorgen voor de muzikale omlijsting. Uiteraard ontbreken ook deze keer de Hubertusbroodjes niet. In plaats van een Hubertusmaaltijd bieden we u na de viering Hubertussoep aan, voor de liefhebbers is ook de traditionele jagersborrel weer voorhanden. Zondag 10 november, H. Bonifaciuskerk Kwadendamme, 11.00 uur.

11-11 bal

14:30 | Café The New Inn

Carnaval start met 11-11 bal. Zondagmiddag 10 november opent stichting Arti carnaval weer het seizoen. Deze keer is het bal bij The New Inn in Goes, het begint om 14.30 uur. Het nieuwe insigne is dan ook weer verkrijgbaar en onder het genot van een hapje en een drankje wordt weer de gezelligste muziek gedraaid. We hopen jullie weer graag te verwelkomen.

Concert Sunolia

15:00 | Bunder Kunst

Sunolia is een internationaal trio, bestaande uit zangeres Isabel Bermejo (Spanje), gitarist Alex Vansalen (België) en contrabassist Johannes Fend (Oostenrijk). Hun repertoire bestaat uit zelf gearrangeerde stukken van Antonio Carlos Jobim, Egberto Gismonti, Djavan, Vinícus de Moraes of Carlos Lyra en anderen. Zondag 10 november bij een Bunder Kunst Panhoeveweg 's-Heer Arendskerke, aanvang concert 15.00 uur, voor en na deze activiteit volop gelegenheid om de tuin te bezoeken. Tickets via www.eenbunderkunst.nl of aan de deur als er nog plaats is.

Woensdag 13 november

Inloopmoment Goes Oost

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Het inloopmoment in Goes-Oost van SMWO Welzijn, de wijkagent en de wijkbeheerder van de RWS Goes is elke twee weken te vinden in het Wijkcentrum Jan Ligthart aan de Bergweg 12 in Goes. Iedereen is op woensdagmiddag 13 november van 13.30 uur en 15.30 uur van harte welkom. In de wijk kunnen bewoners meer voor elkaar betekenen, er voor elkaar zijn en samen dingen oppakken. Kleine dingen kunnen echt een groot verschil maken voor fijn wonen in de buurt. Wat zou jij kunnen doen? Welk talent en idee heb jij? Waar kun je terecht met jouw vraag als je niet precies weet hoe je het wilt en kunt aanpakken? Of heb je behoefte aan een praatje, kom dan eens binnenlopen voor een kopje koffie of thee bij het inloopmoment. Voor informatie kunt u terecht bij SMWO Monique Copper, m.copper@smwo.nl, 06-23329017

Zaterdag 16 november

Seniorenmiddag

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Op zaterdag 16 november organiseert de Wijkvereniging Goes Oost in Wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12 te Goes, een Seniorenmiddag met warm/koud buffet, thema is: De Oude Doos. Leden Wijkvereniging Goes tegen gereduceerd tarief. Opgave uiterlijk 8 november tel nr 0113-223160. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur.