Bloksjop heeft 1000e bestelling binnen

GOES - Het gaat goed met de Bloksjop van Werkleerbedrijf Joannaplantsoen in Goes! Meer dan 1000 klanten hebben inmiddels een bestelling afgenomen via de webwinkel op Bricklink.com en de LEGO steentjes gaan de hele wereld over! Van Chili tot Rusland tot Goes! De drukbezochte (web)winkel is een enorme motivatie voor de medewerkers. Het werkproces blijft zich ontwikkelen, ideeën zijn er in overvloed en er wordt alweer gewerkt aan uitbreiding.

WLB Joannaplantsoen is één van de werkleerbedrijven van WLB Zeeland. Het doel van de werkleerbedrijven is mensen weer mee te laten doen op de arbeidsmarkt op een manier die bij hen past. Weer uitdaging vinden in je leven, contact hebben met anderen, ontdekken waar je goed in bent en je talenten te ontwikkelen. WLB Zeeland heeft negen verschillende locaties in Zeeland en in totaal werken er meer dan 450 mensen. In de houtbewerking, metaalbewerking, dierenverzorging, fietsenwinkel, horeca en in de Bloksjop dus met LEGO.

Webshop

Sinds 2017 heeft Bloksjop een eigen shop binnen de wereldwijd gebruikte website bricklink.com.

Er werken ongeveer negen á tien medewerkers mee aan het team ‘webshop’. Door toenemende verkoop via Bricklink wordt binnenkort een vierde magazijn en extra werkplek gecreëerd. De LEGO-steentjes worden via Bricklink per stuk betaald en daarna netjes en goed verpakt verstuurd.

Op dit moment zijn er zo’n 834 Bricklink winkels in Nederland en staat de Bloksjop op nummer 30. Vanzelfsprekend is het doel in de top drie te belanden. Mede extra motivatie voor de medewerkers. Dit soort momenten worden in ieder geval met taart gevierd bij het Werkleerbedrijf.

Open Dag

Ook de fysieke winkels op het Joannaplantsoen en in Zeeuws-Vlaanderen, bij WLB Blokpunt, worden drukbezocht. Je kunt er terecht voor net dat ene ontbrekende steentje of voor complete bouwpakketten. In februari is er weer een Open Dag en kan iedereen een kijkje komen nemen. [l]