Het veteranenteam van de Goese Rugbyclub Tovaal. FOTO H. MARKUSSE
Het veteranenteam van de Goese Rugbyclub Tovaal. FOTO H. MARKUSSE H. Markusse

Veteranen Rugbyclub Tovaal bezochten Frankrijk

GOES - In het tweeënveertigste bestaansjaar heeft de Goese Rugbyclub Tovaal inmiddels een bloeiend veteranenteam voor spelers van veertig jaar en ouder en de laatste jaren lukt het de Goesenaren om minimaal vier wedstrijden te spelen tegen buitenlandse teams. Twee op het eigen sportpark Het Schenge en twee buiten Nederland.

De veteranen bezochten de laatste jaren ondermeer Engeland en Duitsland en ontvingen onlangs een uitnodiging van Ovale de Gy uit Duisans in de buurt van het Noord-Franse Arras. Na een gezamenlijk ontbijt met de Franse gastheren keken de Goesenaren op een groot scherm naar de WK-finale tussen Zuid-Afrika en Engeland, waarbij de Springbokken zich tot wereldkampioen kroonden. Vervolgens schotelden de Fransen de Goese veteranen een uitstekend lunch voor, waarbij de gasten met mossels en oesters overigens voor een Zeeuwse inbreng zorgden.

66 jaar

Op het veld kwamen de veteranen ook prima voor de dag. Met de 66-jarige Stoffel van Iwaarden, speciaal overgekomen uit Noorwegen, als oudste speler verloor Tovaal nipt van Millam Pack Ovalie en ook Ovale de Gy bleek iets te sterk, maar beide Franse teams waren gemiddeld zeker tien jaar jonger dan Tovaal. Na afloop van de wedstrijd was er opnieuw een gezamenlijk diner en een feestavond in de feestzaal van Duisans, die tot de late uurtjes duurde.

Tegenbezoek

De enthousiaste Fransen willen in de toekomst zeker een tegenbezoek brengen aan Goes en ook voor de jeugdspelers van Tovaal liggen er mogelijkheden voor serieuze contacten. De veteranen maken dit jaar nog een uitstapje naar het buitenland en krijgt in april en mei volgend jaar bezoek van Engelse teams uit Bognor en Cranbrook.

De veteranen van Tovaal trainen elke laatste vrijdag van de maand van 20.00 tot 21.30 uur op het rugbyveld op sportpark Het Schenge. Meer informatie is te vinden op www.tovaal.nl. [l]