Het echtpaar op het bankje in 's-Heer Abtskerke. FOTO GEMEENTE
Het echtpaar op het bankje in 's-Heer Abtskerke. FOTO GEMEENTE Foto: Gemeentearchief Goes

Het bankje in 's-Heer Abtskerke

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Een bankje in ’s-Heer Abtskerke, kort na de bevrijding. Het bankje is achtergelaten door het Duitse leger. Jacob de Pundert (op 6 maart 1886 in Baarland geboren en op 15 oktober 1956 in ’s-Heer Abtskerke overleden) en zijn echtgenote Magdalena van ’t Westeinde (op 16 juli 1892 in Heinkenszand geboren en op 9 december 1972 in Rilland overleden) rusten er even op uit. Het zijn de grootouders van Marga de Pundert, die ons deze foto stuurde. Wie heeft deze mensen nog gekend? En dat bankje, waar is dat gebleven?

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Theo Rouw.

De vorige foto was de iconische foto van de bevrijding in Goes. Piet en Diny van Dijke merken op dat een legerjeep uit de Sint Adriaanstraat de markt komt oprijden. Vooraan staat een zwaaiend meisje. Het was niet bekend wie het meisje was. Theo Rouw herkent hier echter zijn moeder, de toen 24-jarige Betsy Rouw-van de Velde. Op 16 september 1943 is de 23-jarige Elisabeth van de Velde gehuwd met Aarnout Rouw. Volgens zoon Theo woont het jonge echtpaar de eerste jaren in bij de familie Van Oosten in de Wijngaardstraat. Tijdens de oorlogsjaren zou Rouw in het verzet hebben gezeten. “Mijn vader heeft er wel iets over verteld. Bij de bevrijding zou hij als ordonnans in het Amerikaanse leger hebben gediend.” Wilma de Feijter-van Riet herkent haar moeder als jong meisje Lena de Jager, derde van links. Ze is nu 95 jaar. Schuin daaronder haar jong overleden broer Kees de Jager.[l]