De stand van organisator LMG op de Contacta. FOTO LMG
De stand van organisator LMG op de Contacta. FOTO LMG Foto: LMG

'De juiste sfeer is heel belangrijk'

GOES – Contacta heeft vorige week weer duizenden belangstellenden naar de Zeelandhallen in Goes getrokken. Met sprekers zoals Alexander Klöpping, Peter Vandermeersch en Twan Huys en de deelname van meer dan 350 standhouders leek het evenement populairder dan ook. Naast verschillende workshops, borrels en activiteiten was er ook een banenmarkt.

DOOR JESSICA ROVERS

Perry Kentin, directeur van LMG Strategie+Creatie, stelt dat de organisatie nog altijd op zoek is naar vernieuwing. Het thema ‘The next step’ sloot daarbij goed aan. “Als je naar de economie kijkt, zie je dat we de crisisperiode hebben gehad. We zitten nu in een fase waarin ondernemers kijken welke kant ze op willen ontwikkelen. Dat geldt niet alleen voor bedrijven, maar dat zie je ook terug in productontwikkeling. Dat proberen we op de beurs te laten zien. Als bureau proberen we op alle vlakken innovatief te zijn met een product of een dienst. Hoe we de beurs benaderen en hoe we social media gebruiken is anders dan daarvoor.”

Focus

Niet alleen is dit terug te zien in de inrichting van de beurs, ook is er volgens Kentin meer cohesie. “Voorheen lag de focus op het programma, maar dit jaar hebben we ons meer gericht op de standhouders. We hebben aan hen gevraagd actief mee te denken met het concept en zijn vroeg begonnen met de promotie. Vervolgens hebben we een route uitgezet langs verschillende deelnemers waardoor bezoekers een leuke, interactieve middag en avond kunnen hebben. Er is ontzettend veel te zien, horen, proeven, te winnen en te ontdekken. Als organisatie hebben we meer zicht op alles, mede door verschillende zichtlocaties met elkaar te verbinden. De beurs zit dit jaar nog beter in elkaar dan voorgaande jaren. Dat is maar goed ook, want we zijn overstroomd door bezoekers. Het bezoekersaantal is enorm.”

Hoewel deze Contacta misschien de meeste succesvolle tot nu toe was, ziet Kentin voor de toekomst genoeg ruimte voor verandering. “Volgend jaar gaan we locaties wijzigen en we willen in de vormgeving nog creatiever zijn. Ik vind het heel belangrijk dat we de juiste sfeer neer zetten. De beurs moet zich kenmerken door een mooie omgeving waarin iedereen zich goed voelt.” Duizend mensen hadden zich dit jaar aangemeld voor de banenmarkt. “Het geeft veel voldoening dat er mensen zijn die nu een baan hebben. Dat betekent meer dan alleen een volle hal. Zolang er vraag naar is, is de banenmarkt onderdeel van de beurs. Mensen op de been brengen, verbinden en activeren, daar zijn we goed in."[l]