Concert door Het Zeeuws Orkest,
Concert door Het Zeeuws Orkest, Foto:

AGENDA

Woensdag 13 november

Inloopmoment Goes Oost

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Het inloopmoment in Goes-Oost van SMWO Welzijn, de wijkagent en de wijkbeheerder van de RWS Goes is elke twee weken te vinden in het Wijkcentrum Jan Ligthart aan de Bergweg 12 in Goes. Iedereen is op woensdagmiddag 13 november van 13.30 tot 15.30 uur van harte welkom. Waar kun je terecht met jouw vraag als je niet precies weet hoe je het wilt en kunt aanpakken? Of heb je behoefte aan een praatje, kom dan eens binnenlopen bij het inloopmoment. Voor informatie kunt u terecht bij SMWO Monique Copper, m.copper@smwo.nl, 06-23329017

Lezing gemeentelijke herindeling

19:30 | De Stenge

Het is bijna 50 jaar geleden dat de herindeling van Zuid-Beveland plaatsvond. De huidige gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal zijn hierdoor ontstaan. Marcel van der Borgt, oud-afdelingsdirecteur van het Ostrea Lyceum en Ad Schenk, oud-wethouder van de gemeente Borsele, zullen samen terugblikken op deze vijftig jaar. De lezing vindt plaats op 13 november om 19.30 uur in De Stenge, Stengeplein 1 in Heinkenszand. De entree is gratis. Aanmelden bij het VrijwilligersHuis, 0113-311999 of email info@vrijwilligershuis.nl.

Donderdag 14 november

Concert Zeeuws Orkest

20:00 | De Mythe

Kom op 14 november naar de Mythe in Goes voor het najaarsconcert van Het Zeeuws Orkest, het enige volwaardige symfonieorkest van Zeeland. Het wordt genieten met werken Ravel, Prokoviev en Mendelsohnn. En daarnaast het spectaculiare slagwerkconcert van Milhaud door slagwerksoliste Cora Dellebeke. Tijdens dit stuk voor slagwerk en orkest speelt Cora maarliefst op 20 verschillende slagwerkinstrumenten. Kaarten te bestellen via www.zeeuwsorkest.nl

Johannes Thielenlezing

19:15 | Westerkerk

Dit jaar bestaat Stichting Johannes Thielen 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan en ter nagedachtenis aan de oprichtster van Stichting Johannes Thielen organiseren we op donderdag 14 november onze jaarlijkse Johannes Thielenlezing. Ook dit jaar hebben we professor dr. H. van den Belt en professor dr. M.A van Willigen weer bereid gevonden naar het Zeeuwse af te reizen voor een unieke lezing. Aansluitend is er een forumdiscussie met beide sprekers in de Westerkerk van Goes. Vanwege de actualiteit van het onderwerp hopen we veel mensen te ontmoeten op deze avond.

Vrijdag 15 november

Handwerkcafé

10:00 | Bibliotheek

Vind jij het ook gezellig om samen met anderen te handwerken? Kom dan op vrijdag 15 november, van 10.00 tot 12.00 uur, naar het Handwerkcafé in de Bibliotheek Goes aan de Oostwal 34 en neem je eigen project mee. Er wordt tijdens het handwerkcafé geen les gegeven. Maar natuurlijk kunnen we wel leren van elkaar. De toegang is gratis maar aanmelden is noodzakelijk via onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl.

Zaterdag 16 november

Rommelmarkt

9:00 | Julianaplein

Op 16 november is er weer de Kortgeense rommelmarkt tbv het onderhoud van de Nicolaaskerk. Deze is bereikbaar via het Julianaplein en geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Door de steeds nieuwe aanvoer zijn er weer veel boeken, snuisterijen, speelgoed, kleding te koop. Maar ook de meubelhal staat vol mooie bedden, tafels, kasten enz. Voor informatie: 06-14736725.

Najaarsbeurs postzegelclub

10:00 | Amicitia

Postzegelclub De Bevelanden houdt op zaterdag 16 november de najaarsbeurs in dorpshuis Amicitia Schimmelpenninckstraat 14 Kloetinge van 10-17 uur. De uitgenodigde handelaren stallen hun zegels, poststukken en blokken uit inde grote zaal waar ook de diensten van de vereniging staan: rondzendverkeer met de boekjes, nieuwtjesdienst en materiaaldienst met albums, catalogi en andere filatelistische materialen. Om 15.30 uur staat de veiling met een honderdtal kavels gepland met een leuke verscheidenheid aan zegels en andere filatelistische artikelen. Info ecm@zeelandnet.nl of 0113-228562. De veilinglijst kunt u bekijken op postzegelclubdebevelanden.nl.

Water en verf

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Op zaterdag 16 november is van 13.30 uur tot 16.00 uur de aquarellen expositie van Hennie de Dreu uit Driewegen te bewonderen in het Kerkje van Ellesdiek, in Ellewoutsdijk.

Sinterklaasintocht

14:00 | Haven

Programma intocht in Kamperland. 14.00u aankomst op de haven bij restaurant Blush en rondgang door het dorp met showkorps jonge kracht; 15.00u aankomst dorpshuis en meeleef theater met sint en piet; 16.00u bootcamp/pieten diploma; 17.00u pannenkoeken festijn. Voor meer informatie kunt u kijken op de Facebookpagina van ondernemend Kamperland.

Uitvoering Brassband Excelsior

19:30 | Dorpshuis Heer-Arendhuis

Op 16 november houdt Brassband Excelsior uit 's Heer Arendskerke haar jaarlijkse uitvoering. Ook zal het jeugdorkest haar medewerking verlenen. Beiden staan o.l.v. Rene Nelis. Als speciale gast zal het koor Voci Miste uit Souburg o.l.v. Ineke Wijkhuis haar medewerking verlenen. U bent van harte welkom in het Arendhuis vanaf 19.00 uur. De aanvang van het concert is om 19.30 uur. Het thema van deze avond is Fall in Love. Tevens is er een verloting met mooie prijzen.

Seniorenmiddag

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Op zaterdag 16 november organiseert de Wijkvereniging Goes Oost in Wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12 te Goes, een Seniorenmiddag met warm/koud buffet, thema is: De Oude Doos. Leden Wijkvereniging Goes tegen gereduceerd tarief. Opgave uiterlijk 8 november tel nr 0113-223160. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur.

Winterfair

14:00 |

De Oudelandse winterfair is een sfeervolle fair, met knapperende vuurpotten, heel veel lichtjes, snert, glühwein en chocolademelk met slagroom in De koffietuin Oudelande Everingseweg 2G op 16 van 14.00 tot 21.00 uur en 17 november van 11.00 tot 17.00 uur.

Zondag 17 november

'Wees toch wiesder!'

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Op zondag 17 november is er een 'oecumenische bieeênkomst' in 't Kerkje van Ellesdiek. Op deze derde zondag van de maand november wordt in 't Kerkje een bijeenkomst gehouden in een Zeeuwse streektaal. De overdenking wordt dit keer verzorgd door Ko Joosse. Het thema is: 'Wees toch wiesder!' De harpiste Harriët Katsman-Hartkoorn zal die middag meewerken. Aanvang 14.30 uur. Toegang gratis. Er wordt gecollecteerd voor de Stichting Focus 2 en voor de onkosten van 't Kerkje.

Werk van Hennie de Dreu.