Spelers O23 VV GOES - Reimerswaal 11-tal. FOTO FRANS VAN PAGEE
Spelers O23 VV GOES - Reimerswaal 11-tal. FOTO FRANS VAN PAGEE Frans van Pagee

Reclame voor het voetbal

GOES - Afgelopen woensdagavond vond er een vriendschappelijke wedstrijd plaats tussen het O23 elftal van VV GOES en het O23 elftal van het streekelftal het Reimerswaal Elftal. VV GOES trad aan met verschillende spelers uit het JO19, het zaterdag 1 team en het zondag 1 team. Een mooie gelegenheid om spelers aan elkaar en aan een bepaald niveau te laten wennen.

Voor de spelers van VV GOES zondag was het weer eens lekker om 90min te kunnen voetballen omdat er bij een selectie van 21 spelers en geen 2e elftal veel spelers op de bank moeten zitten.

Het team van Reimerswaal o.l.v. trainer Eddie Kiesenberg bestond uit alle vertegenwoordigende ploegen uit Reimerswaal te weten VV Yerseke, SV Waarde, VV Krabbendijke, Hansweertse Boys, VV Kruiningen en Rillandia. Ook onze bekende razende reporter uit de gemeente Reimerswaal Frans van Pagee was uiteraard met fototoestel en videocamera aanwezig.

Het team van VV GOES O23 stond onder leiding van Pearl Doesburg, Francois Verrijzer, Corné Kesselaar en Ron Amperse.

Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn. VV GOES kwam nog wel op voorsprong maar bij rust keek het tegen een achterstand van 1-3 aan. Na rust een beter VV GOES die uiteindelijke de overwinning van 4-3 over de streep wist te trekken. De winnende treffer kwam op naam van de nieuwe aanwinst van VV GOES zondag Nazario de Fretes.

Of het een opsteker was voor het afgelopen weekend zal niemand weten maar JO19 wist met veel kunst en vliegwerk van RBC te winnen en GOES zondag 1 wist van VVSB te winnen. Helaas voor VV GOES zaterdag verloren zij voor de districtsbeker van FC Axel.

Smaakt dit naar meer jawel. De organisatie van het O23 elftal van VV GOES is van plan elke maand een dergelijke wedstrijd te organiseren.

Jeugdvoetbal
Jeugdvoetbal vv GOES wordt stap voor stap naar een hoger plan getild. De JO12-1 van vv GOES speelt in de 1e klasse in Zeeland. Helaas is die spoeling door heel Zeeland dun waardoor er maar 4 teams op dit niveau spelen. Maar door twee keer per week intensief te trainen wordt door een Uefa B trainer de oefenstof goed overgebracht en worden er grote stappen gezet.

Daarnaast krijgt dit team 1x per maand op zondagochtend een externe Skills & Control training op techniek, coördinatie en snelheid aangeboden. De wens is om na de winterstop mee te doen in de 1e klasse in West-Brabant. Hier zijn meer ploegen actief waardoor de competitie attractiever wordt.

Met enige regelmaat wordt er een 'stations' training opgezet met de JO11-1 en de JO14-1. Ze trainen dan samen op diverse onderdelen in groepjes. Zo worden de andere jeugdspelers en jeugdtrainers betrokken in een club-breed proces. Dit zorgt voor een uitstekend voetbalklimaat en het beïnvloed de verenigingssfeer positief. Ook geeft dit de jeugd coördinator de mogelijkheid om te kijken welke spelers qua niveau het beste bij elkaar kunnen spelen. Daarbij wordt altijd gekeken om alle spelers zoveel mogelijk voetbalplezier te laten ervaren.

VV GOES. heeft geen grote jeugdafdeling, maar wel een met veel ambitie en betrokken vrijwilligers. Dit maakt dat we alle teams de aandacht kunnen geven welke nodig is. We gaan door met het ontwikkelen van een jeugd voetbalplan. En hopen in de toekomst meer voetballers aan onze jeugdvoetbal opleiding te kunnen toevoegen.
Meer informatie is te verkrijgen via jeugdcoordinator@vvgoes.nl. [l]