Van links naar rechts: Danny Jansen, Werner Verhagen, Derk Alssema, Glori Matondo, Eva Konings, Yassine Azzagari. Op de voorste rij 
Tim Snoep, Luc Beukering en Liam Kruijt.
Melvin van der Borgt en Bart Geerts waren niet aanwezig. FOTO COBY WEIJERS
Van links naar rechts: Danny Jansen, Werner Verhagen, Derk Alssema, Glori Matondo, Eva Konings, Yassine Azzagari. Op de voorste rij Tim Snoep, Luc Beukering en Liam Kruijt. Melvin van der Borgt en Bart Geerts waren niet aanwezig. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Goes kan trots zijn op haar jongeren

GOES - Wethouder Derk Alssema heeft vrijdag tien jeugdlintjes uitgereikt. De jongeren kregen de onderscheiding, omdat zij zich op een bijzondere manier belangeloos hebben ingezet of dat nog steeds doen. Alssema kreeg tijdens de plechtigheid in het stadhuis op de Grote Markt hulp van het kindercollege.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De helft van de tien lintjes ging naar een vijftal uit ‘s-Heer Hendrikskinderen: Werner Verhaegen, Tim Snoep, Luc Beukering, Bart Geerts en Danny Jansen. Zij hebben de voormalige Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) in ’s-Heer Hendrikskinderen schoongemaakt en opnieuw geschilderd. Het gebouw was zo vervuild en beschadigd door vandalisme dat het niet meer was te gebruiken was. De jongens gaan binnenkort verder met het opknappen van het gebouw. Het is inmiddels omgedoopt tot een ontmoetingsplaats voor iedereen in het dorp. Inwoners hebben dat te horen gekregen via een flyer.

Eva Konings uit Wolphaartsdijk werd ook onderscheiden. Zij is lid van de werkgroep jongeren Wolphaartsdijk en zet zich in voor kinderen en jongeren uit het dorp. Ze organiseert workshops, spelavonden en de jaarlijkse spokenavond. Ook is ze lid van de jongerenraad in de gemeente Goes. Glori Matondo uit Goes kreeg een lintje, omdat hij een ware ambassadeur is van Goes. Hij is als vluchteling naar Nederland gekomen, maar woont nu al jaren in de stad en voelt zich daarmee erg verbonden. Hij treedt op met eigen muziek, onder meer ‘Goes, doe het voor de city’, geeft gastlessen op scholen, workshops tekstschrijven aan jongeren en hij hoopt in wijkcentrum de Westkant een plek voor jongeren te realiseren.

Yassine Azzagari uit Goes kreeg een lintje voor zijn prestaties op het voetbalveld. Hij volgde de jeugdopleiding van VV Kloetinge en maakte als D-pupil de overstap naar de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. daar doorliep hij alle jeugdteams tot en met de B-junioren. Hij zat in het Nederlands jeugdelftal en voetbalt nu bij NAC Breda. Hij maakte zijn debuut in de eredivisie op 15 mei van dit jaar tegen PEC Zwolle.

Melvin van der Borgt uit Wilhelminadorp stond in de schijnwerpers, omdat hij tijdens het NK Skills de Finals Nederlands kampioen bedrijfsadministrateur is geworden. Skills is een een landelijke vakwedstrijd voor leerlingen in het MBO-onderwijs.

Liam Kruijt uit Goes was de laatste (en jongste) in de rij. Na een bezoek met school aan bewoners van het Gasthuis vond Liam het naar dat veel oudere bewoners alleen waren. Op eigen initiatief zocht hij contact met bewoners en sindsdien bezoekt Liam wekelijks ouderen in het Gasthuis. Hij zingt, praat en speelt spelletjes met hen.

Het was de derde keer dat de jeugdlintjes in de gemeente Goes werden uitgereikt.[l]