De start van de Zakloop in 2018, met de dorpskerk van Nisse op de achtergrond. FOTO AV’56 
De start van de Zakloop in 2018, met de dorpskerk van Nisse op de achtergrond. FOTO AV’56  Foto: AV'56

Grote Zakloop in Nisse blijft populair

NISSE - Op de laatste zondag van november wordt rondom Nisse traditioneel de Zakloop gehouden. Ook dit jaar gaan weer vele honderden lopers op het dorpsplein van start.

VAN ONZE REDACTIE

Zondag vindt de 20e editie plaats van de Grote Zakloop over 21,1 kilometer en de Kleine Zakloop over 7,3 kilometer. Kinderen tot twaalf jaar lopen de Mini-Zakloop van 2,1 km. De jeugd wordt om 12.30 uur weggeschoten, de Grote Zaklopers om 13.00 uur en de Kleine Zaklopers om 13.15 uur. Start en finish zijn op het dorpsplein van Nisse.

De organisatie van het hardloopevenement is in handen van comité De Zaklopers uit Nisse en atletiekvereniging AV’56). Voor de drie afstanden in totaal hebben al honderden deelnemers zich ingeschreven. Voorinschrijven kan via www.zakloop.nl.

Het parcours van de Grote Zakloop beslaat een groot deel van de Zak van Zuid-Beveland. Het voert over deels verharde, deels onverharde wegen in een grote boog rondom Nisse. De opbrengsten van de Zakloop worden dit jaar besteed aan lokale doelen in Nisse.[l]