Investeren in een toekomst na huiselijk geweld

GOES - Na het afsluiten van een periode van huiselijk geweld volgt er vaak een zoektocht naar het terugvinden van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Om vrouwen te helpen bij het terugvinden van de regie over hun eigen leven na een periode van huiselijk geweld, start Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) dinsdag 21 januari met de training ‘De Nieuwe Toekomst’.

Door de training, onderlinge steun en intensieve coaching werken vrouwen aan een verbeterd zelfbeeld en werken ze aan een persoonlijk toekomstperspectief. De deelnemende vrouwen worden gekoppeld aan een vrijwillige en persoonlijke coach die hen begeleidt bij het realiseren van hun doelen. Het uiteindelijke doel is een stap dichter bij sociale en economische zelfstandigheid komen. In de training gaat u als deelnemer op zoek naar uw interesses en kwaliteiten om u vervolgens te richten op uw wens met betrekking tot werk of een opleiding. Een persoonlijke coach begeleidt u vervolgens voor ten minste 9 maanden.

Deze training, die specifiek is ingericht voor vrouwen, is een reeks van 10 dagdelen en start op dinsdag 21 januari. De bijeenkomsten vinden plaats bij SMWO, ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Woont u in de Oosterschelderegio en komt u uit een situatie met huiselijk geweld? Heeft u geen of weinig inkomen? Maak die keuze en start met het werken aan een betere toekomst voor uzelf en eventueel uw kinderen.

Aanmelden
Vrijwillige coaches spelen een belangrijke rol in deze periode. Daarom zoekt SMWO ook vrouwen die graag andere vrouwen willen coachen hun eerste stappen richting een nieuwe toekomst te zetten. Elke vrijwillige coach wordt gedurende een periode van ten minste negen maanden aan een deelnemer gekoppeld. Het vraagt een tijdsinvestering van zo’n twee uur per week. Vrouwen die interesse hebben om deel te nemen als vrijwilliger en vrouwen die willen deelnemen aan De Nieuwe Toekomst kunnen informeren bij Elise de Putter en Martine Kraak via 0113 277111. Na aanmelding voor de training volgt een korte intake. Er zijn geen kosten aan deze training verbonden. [l]