Dokter in het gezondheidscentrum. FOTO ADVENTSACTIE.NL
Dokter in het gezondheidscentrum. FOTO ADVENTSACTIE.NL Adventsactie.nl

Adventsactie voor gezondheidszorg in Niger

GOES - Op 7 en 8 december staat de katholieke Caritasinstelling met kaarsjes en informatie op de Wintermarkt te Goes. Met een kraam bij de heilige Maria Magdalenakerk wordt aandacht gevraagd voor toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg in Niger.


De Caritasinstelling van de Pater Damiaanparochie zet zich in voor de zwakkeren. De dorpen Tambole en Dogona in Niger zijn ver verwijderd van het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum, waardoor veel mensen geen toegang hebben tot medische zorg. Ziekte legt grote economische druk op families en houdt daarmee armoede in stand. Daarom wil de katholieke ontwikkelingsorganisatie CAFOD de bereikbaarheid van medische zorg verbeteren.
Op de Wintermarkt kunt u een kaarsje aansteken, vergezeld van uw vurigste wens die genoteerd wordt op een kerstbal. Te midden van de gezellige drukte van de Goese Wintermarkt kunt u een moment van rust en bezinning vinden in de kerk (open op zaterdag 7 december van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag 8 december van 13.00 tot 16.00 uur). Met uw kinderen kunt u een bezoekje aan de kerststal brengen. Tijdens de openstelling van de kerk zijn er muzikale uitvoeringen op zaterdag door het Bavokoor en op zondag door de Bellringers. Ook wordt het kerstverhaal verteld. [l]