De Biezelingsestraat in Kapelle. FOTO UIT COLLECTIE WILCO DE SCHIPPER
De Biezelingsestraat in Kapelle. FOTO UIT COLLECTIE WILCO DE SCHIPPER Foto: Gemeentearchief Goes

De Biezelingsestraat in Kapelle

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Een foto van de Biezelingsestraat in Kapelle in de jaren ‘30 van de vorige eeuw, ontvangen van Wilco de Schipper. Wat is er nog te herkennen? Welk stukje van deze lange straat, die van Biezelinge naar Kapelle loopt, is dit? En welke herinneringen roept dit op?

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is P. Melis uit Borssele.

Bankje

Op de vorige foto stond een bankje dat het vluchtende Duitse Leger in 1944 in ’s-Heer Abtskerke had achtergelaten. Het echtpaar De Pundert zat op het bankje. We vroegen of iemand weet waar het is gebleven. P. Melis uit Borssele weet dat niet, maar zegt dat hij tijdens de bevrijding zeven jaar was.

Met zijn ouders zat hij bij opa en oma Kribbe in ’s-Heer Abtskerke, die op het kruispunt bij de kerk in het dorpje woonden, tegenover het café van De Pundert.

Schuilkelder

Hij kan zich nog herinneren dat op een nacht het kruispunt werd beschoten. De Pundert had in de omgeving een schuilkelder gegraven. Tijdens de beschieting zat ‘het halve dorp’ daarin. Kaarsen die aangestoken waren voor een beetje verlichting gingen uit van de kruitdamp. De cafébaas zelf heeft ter dekking de hele nacht in een sloot gelegen. Er vielen geen gewonden. Meer weten over de bevrijding van de Bevelanden in 1944? Kijk op de website van de Heemkundige Kring de Bevelanden: www.hkdebevelanden.nl.[l]