De crossers ronden hier de Inkelplas. Voorop loopt Frédérique Burkin (De Wielingen), in het rood daarachter Frank Houweling (AV'56) en in het blauw daarachter Ruud Woord (THOR). FOTO HUIB BOOGERT
De crossers ronden hier de Inkelplas. Voorop loopt Frédérique Burkin (De Wielingen), in het rood daarachter Frank Houweling (AV'56) en in het blauw daarachter Ruud Woord (THOR). FOTO HUIB BOOGERT Foto: Huib Boogert

Jaarlijkse AV'56-Den Inkelcross in Kruiningen: slippen, glijden, klimmen en dalen

KRUININGEN - In het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt op zaterdag 7 december a.s. de jaarlijkse Den Inkelcross gehouden, dit jaar voor de 27e maal.

Het parcours wordt elk jaar door atletiekvereniging AV'56 uit Goes (met toestemming van Staatsbosbeheer) uitgezet op de onverharde paadjes van zand, gras of houtsnippers. Afhankelijk van het weer kan het ook erg modderig zijn.

Het bos kent ook veel hoogteverschillen. Er moet veel geklauterd en afgedaald worden. Dat vraagt grote behendigheid van de lopers.

De wedstrijd van 7 december a.s. staat open voor iedereen. Zowel wedstrijdlopers, trimlopers als scholieren zijn welkom. Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging. De pupillen beginnen om 12.30 uur, de volwassenen om 14.10 uur.

De jeugd loopt in het bos korte afstanden, leeftijdsafhankelijk. Volwassenen lopen 9 km in drie rondjes van 3 km. Voor de volwassenen is er desgewenst ook een korte cross (bijna 3 km).

Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie

De Den Inkelcross is de derde in een serie van zeven winter-veldcrossen, een competitie de gezamenlijke Zeeuwse atletiekverenigingen jaarlijks organiseren. De Kruiningse cross telt mee voor het eindklassement van deze De Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2019/2020.

De voorinschrijving (via www.inschrijven.nl) voor deze cross sluit op 5 december te 24.00 uur. Inschrijven kan ook op de wedstrijddag in de kantine van camping Den Inkel, tot uiterlijk een uur vóór de start. Maar dan is inschrijven duurder.

Nadere informatie: https://www.av56.nl, doorklikken naar 27e Den Inkelcross. [l]