Bijeenkomst in het kader van Wereldlichtjesdag

GOES - Zondag 8 december kunt u in Goes meedoen aan Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur lokale tijd worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.

Ella Wielemaker, die de bijeenkomst in Goes mede organiseert, legt uit: “Het bijzondere aan Wereldlichtjesdag is dat iedereen de kans krijgt om stil te staan bij het overlijden van een geliefd kind. Of je nou de vader of moeder bent, opa of oma, de juf, buurman of een klasgenootje. Het maakt ook niet uit hoe lang geleden het kind is overleden en hoe oud het toen was. Want bij een moeder van 70 die een kind van 50 verliest, is het verdriet net zo goed immens”.

Tijdens de bijeenkomst kunnen de nabestaanden een tastbare herinnering aan het kind op tafel zetten. Daar worden de kaarsjes bij geplaatst en precies om 19.00 uur ontstoken.

Ella: “De namen van de overleden kinderen worden genoemd en mooie gedichten worden afgewisseld met muziek. Ook is er ruimte voor bezinning. Na afloop kunnen de aanwezigen met elkaar herinneringen delen en zorgen we voor een drankje met wat lekkers”.

Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan via: www.wereldlichtjesdaggoes.nl

De bijeenkomst begint op 8 december om 18.15 uur in de Goederenloods, Albert Plesmanweg 23 in Goes. De bijeenkomst is gratis en mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoren. Donaties zijn voor ons onmisbaar en van harte welkom. Meer informatie daarover vindt u op onze website.[l]