Nee tegen Racisme. FOTO RON AMPERSE
Nee tegen Racisme. FOTO RON AMPERSE Ron Amperse

VV GOES boekt winst in wedstrijd tegen racisme

GOES - Afgelopen weekend weer vele wedstrijden voor de jeugd en senioren van de VV GOES. 1 wedstrijd stak er wel een beetje bovenuit en dat was de wedstrijd Harkemase Boys - VV GOES.

Een competitie wedstrijd zoals zovelen zou je denken maar helaas dit keer niet. De wedstrijd stond in het teken tegen RACISME in de voetballerij en in het algemeen. Dit nav de wedstrijd FC den Bosch - Excelsior waarbij een donkere speler van Excelsior door het publiek van FC Den Bosch gediscrimineerd werd. De hele wereld sprak schande van deze actie en daarom was er door de KNVB terecht een tegen geluid georganiseerd.
In de afgelopen interland week werd er door het Nederlands Eltal door een Giovanni Wijnaldum en Frenkie de Jong op passende wijze bij het vieren van een doelpunt op gewezen door naar elkaars huidskleur te wijzen. Voor aanvang van alle landelijke wedstrijden zou er na de aftrap een minuut lang niet gevoetbald worden om aandacht te vragen voor dit maatschappelijke probleem. Zo ook bij de wedstrijd Harkemase Boys-VV GOES. Na 1 minuut stilte voor een overleden bestuurslid van Harkemase Boys werd er na de aftrap dus 1 minuut niet gevoetbald. Beide statements werden met applaus door het publiek beantwoord. Beide ploegen die donkere spelers in hun elftal hadden zullen deze geste zeker op prijs gesteld hebben. Volgens Jeugdleider Daryll Acton van VV GOES is er een aantal jaren geleden binnen de vereniging VV Goes door de HZ Vlissingen en het bestuur een onderzoek geweest naar de samenstelling van nationaliteiten binnen de VV GOES. Daaruit bleek dat 80% van de vereniging van niet Nederlandse afkomst was. Een belangrijke boodschap moet dus zijn dat we MET elkaar moeten voetballen en NIET tegen elkaar omdat we van een andere afkomst hebben.
De wedstrijd Harkemase Boys-VV GOES werd gewonnen door VV GOES. Na een achterstand van 2-0 werd deze stand omgebogen tot een winst van 3-2 voor de ploeg uit Zeeland. De busreis die in totaal zo'n 7 uur in beslag nam had dus een heel plezierige terugreis.

Jeugdvoetbal
Op het kerstzaalvoetbal toernooi in het Omnium is VV GOES is een van de deelnemende verenigingen met diverse jeugdteams deelnemen vanaf maandag 23 december t/m dinsdag 31 december. Met onze JO12-1 doen we mee in de poule met wedstrijden tegen Kloetinge, SSV en Apollo. We hebben er veel zin in. En omdat de winterstop soms lang kan zijn doen we op 2 januari mee met de 100% futsalcup in Wouw. Daar treffen we tegenstanders zoals BVV Barendrecht, SV MOC'17 en BSC Roosendaal.
Na de winterstop hopen we mee te kunnen doen in de Brabantse 1e klasse voor jongens onder 12. Iets verder reizen maar het geeft ons wel meer diversiteit in tegenstanders. Ook hebben we ons al ingeschreven voor de toernooien aan het eind van de competitie. Op 30 mei zullen we deelnemen aan een toernooi van HVV'24 in Hulst. Op 13 juni zullen we deelnemen aan een toernooi bij RCS in Oost-Souburg en tot slot op 20 juni een toernooi bij WVV'67 in Woensdrecht.
De vooruitzichten zijn leuk, maar eerst volgende week weer een competitiewedstrijd! Lijkt het je ook leuk om bij een ambitieuze vereniging te voetballen waar aandacht is voor ieder team? Neem dan contact op via jeugdcoordinator@vvgoes.nl. [l]