Goes blijft het economisch uitermate goed doen

GOES - De gemeente Goes blijft het economisch erg goed doen. Ze staat op de tiende plaats van de best economisch presterende gemeenten in Nederland.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Bureau Louter heeft alle gemeenten onderzocht. In het onderzoek stond Goes in 2017 en 2018 ook al op de tiende plek. Vorig jaar moest ze echter genoegen nemen met een 7,86 als beoordeling. Dit keer krijgt ze een 7,9.

Het succes is volgens de onderzoekers vooral te danken aan alle kantoren en bedrijven op De Poel en de centrumfunctie die de gemeente heeft op het gebied van zorg, onderwijs en de detailhandel. “Goes is een stad van en voor ondernemers. We dragen dit altijd graag en vol trots uit. Ik vind het fantastisch dat het ook wordt bevestigd door deze mooie positie”, zegt wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes.

Bureau Louter meet de prestaties van de gemeenten aan de hand van criteria zoals de economie, bevolkingsopbouw en werkloosheid en bijstand. Het bureau zet de prestaties af tegen het aantal inwoners, zodat Rotterdam langs dezelfde meetlat ligt als een gemeente in Zeeland.

Goes is de enige Zeeuwse gemeente bij de beste honderd. Middelburg staat als eerstvolgende op plek 101. Van de gemeenten op de Bevelanden doet Noord-Beveland het na Goes het beste met een 200e plek. Borsele volgt op de 223e plaats, Kapelle volgt op nummer 253 en Reimerswaal sluit het rijtje van de vijf Bevelandse gemeenten op nummer 272.[l]